Den Haag • 15 september 2023

In de zomermaand kreeg de 3e verdieping van ons kantoor in Den Haag steeds meer de aanblik van een eekhoornopvangtehuis. Belangrijk om te vermelden: het ging hier om gehaakte eekhoorns. Waar kwamen die opeens vandaan?

De collectie gehaakte eekhoorns

In onze nieuwsbrief van maart hadden we klanten opgeroepen om kinderen blij te maken met een zelfgehaakte eekhoornknuffel. We kregen er uiteindelijk 197 binnen. Een groot deel hiervan was gehaakt door deelnemers aan breiclubs van het Ouderenfonds. In feite verbindt de eekhoorn de ouderen met de jongeren.

De 197 eekhoorns hebben we deze maand (in meerdere dozen) naar stichting Kinderhulp gestuurd. Kinderhulp gaat ervoor zorgen dat een groep kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar een knuffel ontvangt.


Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com

Waarom een eekhoorn?

ASN Bank heeft iets met eekhoorns. Het beestje maakt sinds onze start in 1960 deel uit van ons logo. En het speelt een belangrijke rol in onze - in 2023 vernieuwde commercial. De eerste gehaakte eekhoorn was een spontaan cadeautje van een haakvaardige klant. Toen er door de jaren heen meer binnendruppelden, hebben we het haakpatroon op onze website gezet.

Over ASN Bank en Kinderhulp

Sinds 2014 is stichting Kinderhulp een duurzame partner van ASN Bank. Kinderhulp helpt kinderen en jongeren van 0 tot 21 jaar die in Nederland opgroeien in armoede. Dit doet de organisatie door simpele dingen mogelijk te maken. En er zo voor te zorgen dat deze kinderen er gewoon bij kunnen horen en dezelfde kansen krijgen voor de toekomst. Net als ieder ander kind.


Delen op: