ASN Bank voegt Autoverzekering toe aan assortiment

Den Haag • 10 juni 2024

De ASN Autoverzekering voor particuliere klanten is een succes, zo wijst de proefperiode uit. Sinds de livegang, begin 2024, hebben zo’n 100 klanten de autoverzekering afgesloten. De autoverzekering volgt, net als de eerder geïntroduceerde woonhuis-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering, uit de samenwerking met a.s.r.. De eerste reacties zijn positief.

Waarom een autoverzekering via ASN Bank?

Autorijden is niet per definitie duurzaam, dat geldt zeker voor auto’s die rijden op fossiele brandstoffen. Toch past de introductie van de ASN Autoverzekering bij de missie van ASN Bank om duurzaamheid voor iedereen bereikbaar te maken.

‘We moedigen de transitie op het gebied van mobiliteit aan, het verduurzamen van vervoer is noodzakelijk. Tegelijkertijd is het de realiteit dat nog veel Nederlanders autorijden. Laten we er dan in ieder geval voor zorgen dat het verzekeren van die auto’s op een zo duurzaam mogelijke manier gebeurt. Van noodzakelijk kwaad naar noodzakelijk goed, noem ik dat”, aldus Patrick van den Bos, verantwoordelijk voor ASN verzekeren.


Duurzame keuzes binnen de ASN Autoverzekering

Wat maakt dan de ASN Autoverzekering duurzamer? Dat wordt bepaald door een aantal elementen en keuzes die ASN Bank heeft gemaakt, binnen de Autoverzekering zoals a.s.r. die kent:z

  • Herstellen in plaats van vervangen: in het geval van schade is repareren van de schade de standaard. Daarnaast hebben alle aangesloten herstelbedrijven een erkende certificering die een duurzame en milieuvriendelijke bedrijfsvoering waarborgt.
  • Uitsluiten van de meest vervuilende auto’s: de oudere dieselvoertuigen (aangeduid met emissieklassen 0, 1, 2 of 3) kunnen niet via ASN Bank worden verzekerd.
  • Geen tweedegezinsautoregeling: ASN Bank hanteert vanwege de klimaatimpact geen kortingsstructuur voor het verzekeren van meerdere personenauto's binnen één huishouden, een regeling die veel andere verzekeraars wel kennen.

Duurzaam beleggen premie en investeren in onderzoeksprojecten

De verzekeringspremies worden door a.s.r. belegd in overeenstemming met de duurzaamheidscriteria van ASN Bank, waarbij de belangen van mens, dier en natuur een essentieel onderdeel uitmaken. Daarnaast besteedt ASN Bank 10% van de verzekeringsinkomsten aan innovatieve, duurzame projecten die ASN Bank zelf initieert. De samenwerking met Naturalis in onderzoeksplatform KennisNatuurlijk! is daar een eerste uiting van.

ASN Bank en a.s.r. werken sinds 2021 samen met als doel om de schadeverzekeringsmarkt verder te verduurzamen. De autoverzekering is een toevoeging aan drie reeds beschikbare duurzame schadeverzekeringen van a.s.r. voor aansprakelijkheid, inboedel en opstal. De Autoverzekering kan, net als de overige verzekeringen die ASN Bank aanbiedt, enkel online via ASN Bank aangevraagd worden.

Meer informatie over de ASN Autoverzekering

Delen op: