Hypotheekadvies

Wil je een ASN Hypotheek afsluiten? Dan kan dat via de adviseur van SNS of via een onafhankelijk adviseur. Want of je nu je eerste woning koopt of verhuist, je wilt het allemaal goed regelen. Zodat je straks en in de toekomst goed zit met je hypotheek. De adviseur helpt je daarbij.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Wil je een hypotheek afsluiten? Maak een afspraak met een hypotheekadviseur en bekijk samen wat de mogelijkheden zijn.

Oriëntatiegesprek

In het oriënterende gesprek bereken je samen met de hypotheekadviseur hoeveel je ongeveer kunt lenen. Ook legt de hypotheekadviseur uit wat er voor je gedaan kan worden tijdens het kooptraject en wat de kosten daarvan zijn. Daarnaast bekijken jullie samen de verschillende hypotheekvormen en geeft de hypotheekadviseur advies over de hypotheek die mogelijk bij jouw situatie past.

Let op! Staat je Burger Service Nummer (BSN) op een document dat je bij ons aanlevert voor de hypotheek? Streep deze dan door, zodat deze onleesbaar is.
Tip:
Gebruik de gratis Kopie ID app om een veilige kopie te maken van je identiteitsbewijs.

Adviesgesprek

Tijdens het adviesgesprek bespreek je jouw financiële situatie met de hypotheekadviseur. De hypotheekadviseur adviseert jou over de hypotheek die het beste bij jouw situatie past. Ook nemen jullie de verzekeringen door die belangrijk zijn als je een huis gaat kopen, zoals overlijdensrisicoverzekering, inboedel- en opstalverzekering en eventueel een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Verduurzamen

Daarnaast is het bij sommige hypotheekverstrekkers mogelijk om een extra bedrag te lenen als je je huis wilt verbouwen of verbeteren, bijvoorbeeld om je huis te verduurzamen. Dit is ook het geval bij ASN Bank. Je hypotheekadviseur zal je hierover informeren en adviseren.

Maak een afspraak


  Onafhankelijk hypotheekadvies

  Een onafhankelijk adviseur werkt samen met meerdere hypotheekverstrekkers. Wil je naast de ASN Hypotheek verschillende hypotheekverstrekkers met elkaar vergelijken? Dan kan je terecht bij een aantal onafhankelijk adviseurs. Lees hieronder bij welke onafhankelijk adviseurs je terecht kunt.

  Kosten hypotheekadvies onafhankelijk adviseur

  De tarieven voor hypotheekadvies verschillen per hypotheekadviseur en zijn afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

  Hypotheekadvies via SNS

  Voor een passend hypotheekadvies kan je ook terecht bij een hypotheekadviseur van SNS bij jou in de buurt. Sluit de ASN Hypotheek niet aan bij jouw wensen? Bij de SNS adviseur kun je kiezen uit hypotheken van 11 verschillende aanbieders.

  Maak een afspraak

  Kosten hypotheekadvies bij SNS

  Het eerste oriënterende hypotheekgesprek met de adviseur is gratis. Wil je daarna hypotheekadvies over het afsluiten of aanpassen van je hypotheek? Dan betaal je een vergoeding voor het advies en voor de afhandeling. Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek.

  Lees meer over de kosten in de Vergelijkingskaart (pdf). Of bekijk de bijlage bij de Vergelijkingskaart (pdf) over hoe je SNS kunt bereiken en over persoonlijk advies bij SNS.

  Advieskosten hypotheek aftrekbaar

  In het jaar dat je advieskosten betaalt, zijn deze onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar. Je kunt dan een gedeelte van de kosten terugvragen bij de Belastingdienst.

  Gratis oriëntatiegesprek

  Wil je meer informatie over de ASN Hypotheek? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

  Maak een afspraak

  Meer lezen over hypotheken

  Toe aan nog meer informatie? Dat hebben we voor je. Lees verder over deze onderwerpen:

  , waarmee kunnen we je helpen?