Hypotheek zonder vast contract

Een hypotheek aanvragen zonder vast contract? Heb je bijvoorbeeld een oproep, tijdelijk of uitzendcontract? Bij ASN Bank kun je dan gewoon een hypotheek aanvragen. Dit kan met een Arbeidsmarktscan, intentie- of perspectiefverklaring. Kom je daarvoor niet in aanmerking? Dan kijken we naar je inkomensverleden.

Een hypotheek met de Arbeidsmarktscan

Een van de manieren om een hypotheek aan te vragen is met de Arbeidsmarktscan. Dit is een berekening van je kansen op de arbeidsmarkt voor de komende 5 jaar. De Arbeidsmarktscan kijkt naar werkervaring, opleidingsniveau, beroep of functie, branche en regio. We kijken dus niet alleen wat je huidige situatie is, maar ook naar de toekomst.

Heb je een score van meer dan 70 punten? Dan kom je als flexwerker eerder in aanmerking voor een hypotheek en kun je de scan gebruiken bij het aanvragen van een ASN Hypotheek.

Voorwaarden hypotheek met de Arbeidsmarktscan

Naast de Arbeidsmarktscan kijken we ook naar:

  • je inkomen
  • de waarde van de woning
  • of je de laatste 14 maanden minstens 12 maanden hebt gewerkt.

Heb je een uitzendcontract? Dan kom je niet in aanmerking voor de Arbeidsmarktscan. Een hypotheek aanvragen met een perspectiefverklaring kan wel.

Lees meer over hoe de Arbeidmarktscan precies werkt op arbeidsmarktkansen.nl.

Een Arbeidsmarktscan aanvragen

De Arbeidsmarktscan bestaat uit het uploaden van je DUO-diploma en het invullen van een vragenlijst. Heb je een positieve score en kan dit positief bijdragen aan je hypotheekaanvraag? Dan zijn er kosten verbonden aan de Arbeidsmarktscan. Als je de scan nodig hebt voor je hypotheekaanvraag, zijn de kosten bovendien aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Vraag de Arbeidsmarktscan zelf of eventueel samen met een adviseur aan op Arbeidsmarktkansen.nl/arbeidsmarktscan.

Een hypotheek met intentieverklaring

Met een intentieverklaring kan je ook een hypotheek aanvragen. Met een intentieverklaring verklaart je werkgever dat je bij goed functioneren een vast contract krijgt.

Een hypotheek met perspectiefverklaring

Heb je een uitzendcontract? Met een perspectiefverklaring is het ook mogelijk om bij ons een hypotheek af te sluiten. Deze vraag je aan bij je uitzendbureau. De perspectiefverklaring kijkt niet alleen naar je contract bij het uitzendbureau maar ook naar je perspectief op de arbeidsmarkt. Dit is op basis van je opleiding, werkervaring, functie en vaardigheden.

Hypotheek aanvragen op basis van inkomen

Kom je niet in aanmerking voor een Arbeidsmarktscan, intentie- of perspectiefverklaring? Dan kan je nog steeds onder voorwaarden een hypotheek afsluiten. We kijken dan naar het gemiddelde bruto inkomen van de laatste 3 jaar. Is het inkomen van het laatste jaar of het inkomen op dit moment lager? Dan rekenen we met het laagste inkomen.

Een hypotheek voor zzp’ers en ondernemers

Ben je zzp’er of (startende) ondernemer? Dan heb je geen vast contract. Dan kun je bij ASN Bank ook een hypotheek aanvragen. Daarvoor kijken we bijvoorbeeld naar je jaarcijfers maar ook naar je prognose voor de toekomst.

Lees meer over een hypotheek voor zzp’ers en ondernemers.

Bereken je hypotheek

Weten wat jij kunt lenen voor je droomhuis? Doe onze berekening en je krijgt een indicatie van de maximale koopsom. En wat je maandlasten worden.

Mijn maximale hypotheek berekenen

Maak afspraak om jouw situatie te bespreken

Twijfel je of je nog een hypotheek kunt krijgen zonder vast of met een tijdelijk contract? Of wil je meer weten wat mogelijk is in jouw situatie? Plan dan een gratis afspraak voor een oriëntatiegesprek met een adviseur.

Maak een afspraak

Meer lezen over hypotheken

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie
Hypotheekvormen
Actuele hypotheekrente
Hypotheekrenteaftrek
Studieschuld en hypotheek

, waarmee kunnen we je helpen?