Hypotheek oversluiten

Je hypotheek oversluiten kan aantrekkelijk zijn. Bijvoorbeeld als je een lagere rente kunt krijgen. Oversluiten naar ASN Bank? Dat kan voordelig zijn als je meteen energiebesparende maatregelen meefinanciert of als je een duurzame woning hebt. Benieuwd of jij kunt besparen?

Hypotheek oversluiten berekenen

Is de hypotheekrente lager dan de rente die je nu voor je hypotheek betaalt? Dan kan oversluiten je financieel voordeel opleveren. De lagere rente zorgt voor lagere maandlasten. Als je je hypotheek naar ASN Bank oversluit, kun je kiezen uit 3 hypotheekvormen: annuïtair, lineair en aflossingsvrij. Je (bank)spaarhypotheek oversluiten naar ASN Bank is niet mogelijk.

Wil je het oversluiten van je hypotheek berekenen?

Maak een afspraak bij een hypotheekadviseur

Aflossingsvrije hypotheek oversluiten

Je nieuwe ASN Aflossingsvrije Hypotheek mag niet hoger zijn dan 50% van de marktwaarde van je huis. Voor aflossingsvrije hypotheken zijn er sinds 2013 nieuwe regels. Heb je voor 2013 een aflossingsvrije hypotheek afgesloten om je huis te kopen, verbeteren of onderhouden? Sluit je die hypotheek over naar ASN Bank dan kun je onder voorwaarden recht hebben op hypotheekrenteaftrek. Vraag je adviseur naar de voorwaarden.

Wanneer hypotheek oversluiten

Op de ASN Hypotheek krijg je onder voorwaarden rentekorting. Je kan rentekorting krijgen als je een woning met energielabel A of hoger hebt en/of ook leent voor energiebesparende maatregelen in je woning. Je bespaart dan niet alleen op je energierekening, maar ook op je hypotheekrente.

Ontdek welke energiebesparende maatregelen jij kunt nemen

Vergoeding bij oversluiten

Heb je een rentevastperiode afgesproken met je huidige hypotheekverstrekker? En sluit je de hypotheek over naar ASN Bank? Dan kan het zijn dat je huidige hypotheekverstrekker een vergoeding vraagt voor het renteverlies. Dit werd ook wel boeterente genoemd.

Maak een afspraak met de adviseur om te berekenen of oversluiten voor jou mogelijk en voordelig is.

Kosten oversluiten hypotheek

Je hypotheek oversluiten kan aantrekkelijk zijn. Maar er zijn ook kosten verbonden aan oversluiten. Het is belangrijk dat je je goed laat adviseren. Dan weet je ook of een nieuwe hypotheek voordeliger is. Deze kosten maak je met het oversluiten van je hypotheek:

Vergoeding voor het renteverlies (boeterente)

Het kan zijn dat je huidige hypotheekverstrekker een vergoeding vraagt voor het renteverlies. Dit werd ook wel boeterente genoemd. Dit zorgt vaak voor de hoogste kosten bij het oversluiten.

Advieskosten hypotheek oversluiten

Voor je nieuwe hypotheek heb je een advies nodig. Het kost de adviseur daarnaast tijd om het oversluiten af te handelen. Daar betaal je ook kosten voor.

NHG (Nationale Hypotheek Garantie)

Sluit je je hypotheek over van een andere hypotheekverstrekker? Dan betaal je 0,6% over het deel van de hypotheek dat je extra leent, als je huidige hypotheek ook een hypotheek met NHG is. Oversluiten naar NHG is alleen mogelijk als je aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Notariskosten hypotheek oversluiten

Sluit je een nieuwe hypotheek af? Dan ga je naar de notaris voor de hypotheekakte. Je betaalt mogelijk ook bijkomende kosten zoals royementskosten voor de bestaande inschrijving van je hypotheek bij het Kadaster.

Taxatiekosten

Sluit je je hypotheek over naar ASN Bank? Dan willen wij weten hoeveel je woning waard is. Met een taxatierapport toon je de waarde van je woning aan.

Deze kosten zijn aftrekbaar bij oversluiten

Een deel van de kosten voor het oversluiten van je hypotheek is onder voorwaarde eenmalig aftrekbaar. Deze kosten trek je af van je belastbare inkomen bij de aangifte inkomstenbelasting. Daardoor betaal je minder belasting. Deze kosten zijn aftrekbaar bij oversluiten:

 • Notariskosten voor de hypotheekakte
 • Vergoeding voor het renteverlies (boeterente)
 • Taxatiekosten voor het verkrijgen van de hypotheek
 • Kosten voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
 • Kosten voor het advies en afsluiten van je hypotheek

  Gratis oriënterend gesprek

  Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn voor het oversluiten van je hypotheek naar ASN Bank? Een gesprek met een hypotheekadviseur kan je inzicht bieden.

  Maak een afspraak

  Meer lezen over hypotheken

  Ga je je hypotheek oversluiten? Lees dan meer over:

  , waarmee kunnen we je helpen?