Rood staan op de ASN Studentenrekening

Moet je een belangrijke uitgave doen en heb je net te weinig saldo? Of heb je onverwacht wat meer uitgegeven dan je van plan was? Dan is het handig als je tijdelijk rood kunt staan. Als je 18 jaar of ouder bent, dan kun je rood staan op je ASN Studentenrekening. Je moet dat wel aanvragen.

Rood staan is duur. Voordat je rood gaat staan, is het verstandig om je af te vragen of dat echt nodig is.

Hoe werkt rood staan?

Heb je drie maanden of langer een ASN Studentenrekening? Dan kun je in ASN Online Bankieren rood staan aanvragen. Hoeveel je rood mag staan is afhankelijk van het inkomen op je rekening. Dat moet drie maanden achter elkaar minstens even hoog zijn als het bedrag dat je rood wilt kunnen staan. We stellen samen met jou een kredietovereenkomst op waarin we afspreken hoeveel je rood mag staan. Dit bedrag ligt tussen € 100 en € 250. Goed om te weten: je mag maximaal 90 dagen achter elkaar rood staan. Dat betekent dat minstens één dag per drie maanden het saldo op je ASN Studentenrekening positief moet zijn.

Rood staan zonder rente: drie dagen in de maand

We begrijpen dat de maand soms net te lang duurt. Daarom hoef je bij ons drie dagen per maand geen rente te betalen over het bedrag dat je rood staat met een maximum van € 250.

Wat zijn de kosten van rood staan?

Over het bedrag dat je rood staat, betaal je 7% rente. Deze rente is variabel en op jaarbasis vanaf 31 augustus 2017. Dat betekent dat hij kan veranderen. Je betaalt de rente een keer per kwartaal.

In het rekenvoorbeeld zie je wat je betaalt als je 90 dagen rood staat.

Totale kredietbedrag Variabele debetrentevoet Jaarlijks kostenpercentage Totale prijs
€ 100 7% 7% € 101,71
€ 150 7% 7% € 152,56
€ 200 7% 7% € 203,41
€ 250 7% 7% € 254,26

Uitleg berekening kosten rood staan

In de laatste kolom zie je hoeveel je na drie maanden in totaal betaalt voor rood staan. We gaan er in dit voorbeeld vanuit dat je het bedrag bij 'Totale kredietbedrag' in een keer opneemt en na drie maanden helemaal terugbetaalt, inclusief de rente. Verder gaan we ervanuit dat de rente constant 7% is.

Aanvragen rood staan

Heb je drie maanden of langer een ASN Studentenrekening? Dan kun je rood staan aanvragen via onderstaand aanvraagformulier. Op basis van de ingevulde gegevens beoordelen we of het bedrag dat je rood wilt staan, voor jou verantwoord is. Als het antwoord ‘ja’ is, ontvang je van ons een kredietovereenkomst. Deze stuur je ons getekend terug, samen met de benodigde documenten. Wij controleren al je gegevens. Is je kredietovereenkomst akkoord? Dan kun je binnen vijf werkdagen gebruikmaken van je krediet.

Vraag rood staan aan

Wijzigen rood staan

Wil je je rood staan wijzigen? Vul dan onderstaand formulier in.

Wijzig je rood staan

Meer informatie over rood staan

, waarmee kunnen we je helpen?