ASN Bank - Voor de wereld van morgen
Ons duurzaamheids- beleid is uniek in de wereld

Duurzame bank met oog voor de toekomst

Bij de oprichting van ASN Bank in 1960 kozen wij voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Al vele jaren stimuleren wij duurzame ontwikkeling. Zo hebben we duurzaam bankieren in Nederland op de kaart gezet. In die zin mag je ons gerust toonaangevend noemen.

Volgens een definitie van de Verenigde Naties is duurzame ontwikkeling: … "de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden, zonder het vermogen van de toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen."

Vanaf de allereerste dag werken wij met het geld van onze klanten aan die duurzame wereld van morgen. En dat blijft nog steeds hard nodig. Kijk maar naar de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties tot 2030. Als bank dragen wij daar aan bij in beleid, in woord en in daad. Niet voor niets behoren wij al jaren tot de hoogst scorende banken in de Eerlijke Bankwijzer.

Bankieren met de blik vooruit

Wij beheren je geld met respect voor mens, dier en natuur. En met oog voor de toekomst. Want we willen vandaag en ook morgen het verschil maken.

Jouw geld heeft invloed

  • Met je spaargeld financieren we onder meer huisvesting, duurzame energie en zorg.
  • Met je beleggingsgeld beleggen we in duurzame bedrijven, projecten en overheden.
  • Met het geld dat onze klanten ons toevertrouwen stimuleren we duurzame ontwikkeling.


Wat financieren en stimuleren wij?

Kijk hier waar we willen zorgen dat geld gelukkig maakt.


Klimaatneutrale bank

ASN Bank klimaatneutraal in 2030

Als duurzame bank willen wij in 2030 volledig klimaatneutraal zijn. Ons kantoor is dat al, nu onze financieringen en beleggingen nog. Die moeten evenveel broeikasgassen gaan voorkomen als uitstoten. Wij zijn de eerste bank ter wereld die zichzelf dit ten doel heeft gesteld. En wij stimuleren andere financiële instellingen om ons voorbeeld te volgen. Dat doen we onder andere door onze kennis en ervaring te delen.


© 2017 ASN Bank    |    Disclaimer    |    Privacy    |    Voorwaarden    |    Dienstenwijzer    |    Sitemap