Het ASN Bos

Vanaf 2015 hebben we een aantal jaar bomen geplant om onze klanten te bedanken. Met als resultaat een heus ASN Bos in het Bentwoud bij Benthuizen.

De bomen zijn als jonge bomen de grond in gegaan. Ieder jaar vanaf november tot maart, want dat is de beste boomplanttijd. In samenwerking met Trees for All hebben we zo 4 hectare kunnen beplanten. De jonge bomen zullen uiteindelijk uitgroeien tot een echt volwassen bos.

Ligging

Het ASN Bos ligt in het Bentwoud bij Benthuizen, in het Groene Hart van Holland, tussen Zoetermeer en Boskoop. De aanleg van het Bentwoud is vijftien jaar geleden begonnen. Staatsbosbeheer onderhoudt het bos. Hoewel het Bentwoud nog volop in ontwikkeling is, zijn er nu al vele bijzondere vogels, vlinders en planten te vinden. Ook voor de bezoeker is er veel te beleven. Zo kun je er heerlijk wandelen, fietsen, hardlopen en golfen. Of op excursie gaan met de boswachter. Door het hele gebied mag je van de paden af en lekker struinen door het bos.

Vader en dochter helpen op ASN Boomplantdag 2015

Wil je het Bentwoud bezoeken?

Op de website van Staatsbosbeheer vind je bezoekersinformatie, waaronder een plattegrond van het bos en van de omgeving. Je kunt ook je route plannen naar het adres van de golfclub (Boslaan 3, Benthuizen).

, waarmee kunnen we je helpen?