Den Haag • 16 januari 2024

Met ASN Jeugdsparen spaar je voor je kind en doe je tegelijkertijd iets goeds voor andere, minder kansrijke kinderen. Een van de organisaties die ons hierbij helpt, is Nationaal Fonds Kinderhulp. In de 10 jaar dat we met Kinderhulp samenwerken hebben bijna 5.000 kinderen een steuntje in de rug gekregen.

Wist je dat in Nederland meer dan 300.000 kinderen in armoede opgroeien? In 2014 besloten we om daar wat aan te doen en klopten we aan bij Kinderhulp. We spraken toen af dat deze stichting jaarlijks een percentage ging ontvangen van het totaal in een kalenderjaar gespaarde bedrag met ASN Jeugdsparen. Het percentage bedroeg in 2022 0,05%.

In de afgelopen 10 jaar hielpen we – samen met jonge spaarders en hun (groot)ouders - Kinderhulp met een totaal bedrag van € 1,2 miljoen. Van dat bedrag heeft Kinderhulp bijna 5.000 kinderen kunnen helpen.  Die hulp bestond vooral uit uitgaven voor opleiding en studie en inrichting van hun kamer. De bedoeling is dat we dit ook in 2024 weer blijven doen.

Thomas, Lauren en Benthe blij met Kinderhulp

  • Het valt niet mee om in een gezin van 5 kinderen en een alleenstaande vader op te groeien. Dat ondervond Thomas (20 jaar) die een opleiding voor dierenartsassistent combineerde met een bijbaan in de supermarkt. Omdat Thomas zijn vader zo nu en dan financieel hielp, hield hij geen geld over voor schoolboeken. Kinderhulp hielp hem vervolgens met die rekening.  
  • Stel je voor: je ouders zijn gescheiden, je woont met een halfzusje en twee halfbroers bij je moeder die moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen en je droom is chef-kok worden. Lauren (17) had de eerste stap gezet en kreeg via een speciaal fonds haar opleiding betaald. Waar ze niet op had gerekend waren de honderden euro’s voor speciale kokskleding. Waar moest ze dat geld vandaan halen? Kinderhulp ving een noodkreet op via de bewindvoerder van haar moeder. Lauren heeft nog steeds veel plezier van de koksbroek, polo’s, verschillende schorten, het koksjasje en de speciale veiligheidsschoenen die Kinderhulp voor haar aanschafte. 

  • De moeder van Benthe (8) is chronisch ziek en kan niet werken, haar vader werkt in een restaurant. Samen met haar zusje verhuist ze naar een ander dorp. Op hun nieuwe school moeten ze vaak een werkstuk maken op een computer. Haar ouders hebben helaas geen geld voor een eigen computer dus gaan ze vaak naar de bibliotheek maar zie daar maar eens een vrije, werkende computer te vinden! Via Kinderhulp krijgt Benthe een simpele, werkende laptop. De zussen zijn er blij mee en komen nu goed mee op school. 

Deze verhalen zijn waargebeurd. Om de privacy van deze kinderen te beschermen gebruiken we andere namen.  

Lees meer over ASN Jeugdsparen

Delen op: