Zo investeren we jouw geld in een nieuwe, duurzame wereld

Wij stimuleren duurzame vooruitgang. Bij ASN Bank doen we dat door je geld te beheren met respect voor mens, dier en natuur. Door te beleggen in landen, projecten en organisaties die inspelen op de toekomst. En door samen te werken met maatschappelijke partners. Zo werkt jouw geld aan opbouw, in plaats van aan roofbouw.

Dit gebeurt er met het geld op je rekening

Je hebt geld staan op je betaalrekening, en misschien ook op een spaar- en beleggingsrekening. Dat geld ligt niet werkloos in een kluis onder het bankgebouw. Net als andere banken beleggen we geld onder andere in staatsobligaties (van landen) en zetten we het uit in hypotheken voor woningen. Het verschil zit vooral in wat we níet doen, zoals de financiering van zware industrie en de productie van olie en gas. En in wat we wél doen. Zoals het financieren van duurzame energie en de verduurzaming van gebouwen.

Bekijk de duurzame ASN Bankrekening

Het geld op je rekening maakt een wereld van verschil

Het geld op je betaal- en spaarrekening werkt automatisch aan een betere wereld. Daar hoef je zelf niets voor te doen. Geld dat je aan ons toevertrouwt lenen we uit of beleggen we in landen, projecten en organisaties die duurzaamheid stimuleren. Wij toetsen grondig hun beleid en activiteiten op het gebied van mensenrechten, klimaat, biodiversiteit, goed bestuur en dierenwelzijn. Die criteria liggen vast in ons duurzaamheidsbeleid.

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com


Een mooi voorbeeld dat laat zien hoe geld van onze klanten bijdraagt aan een betere wereld is de financiering van HalloStroom. HalloStroom biedt woningeigenaren de kans om zonnepanelen te huren. Daarmee wordt ons land op nog grotere schaal van zonne-energie voorzien. Zo werken we samen aan een duurzamer Nederland.

Of de financiering van windpark Blauwwind, dat een equivalent van 2,5% van de Nederlandse elektriciteitsvraag duurzaam opwekt. Bijzonder aan dit windpark is de aandacht voor onderwaternatuur in de Noordzee. Om de dieren zo min mogelijk te storen, golden er geluidsbeperkingen tijdens de bouw van het windpark. Vogels en vleermuizen worden op hun beurt beschermd door een speciaal systeem dat vogelmigratie voorspelt en waarneemt. Zijn er veel vliegende dieren in de lucht? Dan worden de windturbines stilgezet. En rondom de turbines zijn platte oesters uitgezet, die zich er goed voortplanten.

Duurzaam beleggen

Geld in de ASN Beleggingsfondsen wordt belegd op basis van dezelfde duurzame uitgangspunten. Afhankelijk van het fonds beleg je in bedrijven, projecten, landen of microfinancieringsinstellingen. Of een combinatie hiervan.

Hypotheek: het verduurzamen van de huizenmarkt

Nederland heeft in het Klimaatakkoord afgesproken om de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 49% terug te dringen ten opzichte van 1990. Wij willen duurzaam wonen makkelijk en betaalbaar maken voor iedereen. Daarom helpen we je graag met informatie over het verduurzamen van je huis. En als je een ASN Hypotheek afsluit met ASN Duurzaam Wonen, leen je tegen een lage rente geld voor energiebesparende maatregelen.

Vanaf Hier: startpunt voor een duurzamer leven

Met ons platform Vanaf Hier willen we duurzaamheid leuk, begrijpelijk en bereikbaar maken voor iedereen. Onze redacteuren, columnisten en opiniemakers bieden je dagelijks verhalen, inzichten, kennis en inspiratie waar je meteen wat mee kan. Van groene vergezichten naar aan de slag in het hier en nu. Zo werken we samen aan duurzame vooruitgang in Nederland.

Onze partners

Duurzame verandering realiseer je niet in je eentje. Daarom werken wij al jaren samen met een aantal vaste maatschappelijke partners, zoals Natuur & Milieu, Amnesty International en Stichting de Noordzee. Zij dragen op hun manier bij aan onze lange termijndoelen op klimaat, biodiversiteit en mensenrechten. Namens onze klanten met ASN Ideaalsparen en de particuliere of zakelijke ASN Creditcard dragen wij bij aan duurzame projecten van deze partners.

Lees hier interviews met de directie van ASN Bank en haar partners:

Bekijk onze duurzame producten:

Betalen & Sparen

Met de ASN betaal- en spaarrekeningen werkt je geld automatisch aan een betere wereld. Daar hoef je zelf niets voor te doen. ASN Bank beheert je geld met respect voor mens, dier en natuur.

Meer over betalen & sparen

Beleggen

Je geld beleggen bij ASN Bank doe je op een duurzame manier. Zo streef je naar optimaal rendement voor jezelf én voor de wereld.

Meer over beleggen

Verzekeren

De nieuwe duurzame ASN-verzekeringen zijn er voor jou, als je waarde hecht aan je spullen én aan de wereld.

Meer over onze verzekeringen

Hypotheek

Wil je een hypotheek bij een duurzame bank afsluiten? Of je nieuwe woning verduurzamen? Dan past de ASN Hypotheek wellicht goed bij jou.

Meer over onze hypotheek