Woningverbeteraars

  • Zelf energie opwekken met zonnepanelen: gemiddeld 6% rendement per jaar
  • Energie besparen met woningisolatie
  • Installatie door een Erkend Duurzame Partner van ASN Bank en Natuur & Milieu
  • In 3 eenvoudige stappen je huis verduurzamen

Doe de Solease Huisscan

De energieprijzen stijgen hard en deze trend zet zich de komende jaren waarschijnlijk voort. Daarom is het verduurzamen van je woning voor veel huishoudens een slimme investering. Zeker ook gezien spaargeld, ondanks de rentestijging, nog steeds weinig oplevert. Echter weten veel mensen niet waar ze moeten beginnen.

Wat kan je verwachten?

  • Doe de huisscan en vertel ons over je woonsituatie
  • Krijg je verwachte besparing te zien
  • Er wordt contact met je opgenomen voor persoonlijk advies door een expert

Isolatiemaatregelen

De stijgende energieprijzen zorgen ervoor dat steeds meer mensen hun woning laten isoleren. Echter weten veel mensen niet waar ze moeten beginnen. Daarom hebben we alle isolatiemaatregelen die je kunt nemen voor je op een rij gezet. Bovendien biedt onze partner Solease een huisscan aan. Een handige tool, waarmee je binnen 3 minuten weet welke stappen jij kunt nemen om je woning te verduurzamen. Daarbij krijg je inzicht in wat het je kost en oplevert.

Waarom zonnepanelen?

De energieprijzen stijgen hard en deze trend zet zich de komende jaren waarschijnlijk voort. Daarom is de aanschaf van zonnepanelen voor veel huishoudens een slimme investering. Zeker ook gezien spaargeld door de lage rente steeds minder oplevert. Haal nu ook voordelig de zon in huis!

Zonnepanelen en salderen

Als je nu zonnepanelen aanschaft maak je gebruik van de ‘salderingsregeling’: de stroom die je teruglevert en de stroom die je afneemt worden tegen elkaar weggestreept. De regering wil deze salderingsregeling vanaf 2025 tot 2031 in stappen afbouwen tot 0. Daarna krijg je voor de stroom die je aan het net teruglevert een (lagere) vergoeding van je energieleverancier.

Als dit plan doorgaat zal het iets langer gaan duren voor mensen hun nieuwe zonnepanelen terugverdienen. Maar ook bij een terugleververgoeding blijven zonnepanelen financieel interessant. Milieu Centraal legt het helder uit.

Risico's van investeren in duurzame maatregelen

Duurzaam wonen is goed voor je energierekening en het milieu. Maar voor het zover is, moet je vaak eerst geld investeren. En dat is nooit zonder risico’s. Denk je erover om zonnepanelen te plaatsen? Verdiep je in de verschillende mogelijkheden en kijk wat bij jou past.

Lees verder over de risico's van zonnepanelen

Energiebespaarlening

Via de Energiebespaarlening kun je als woningeigenaar tegen een aantrekkelijke rente tot € 25.000 lenen voor energiebesparende maatregelen. Voor eigenaar-bewoners met een verzamelinkomen minder dan € 45.014 is de rente tijdelijk zelfs 0%. Wil je je huis renoveren tot een nul op de meter-woning, dan kun je zelfs maximaal € 65.000 lenen. De Energiebespaarlening geldt voor 24 vastgestelde energiebesparende maatregelen in je huis, zoals isolatie, dubbel glas en een warmtepomp.

Onder andere ASN Bank en de overheid maken deze lening mogelijk. In sommige gevallen is de rente van deze lening aftrekbaar bij de inkomstenbelasting. Of dat voor jou geldt, vraag je na bij de Belastingdienst of een belastingadviseur. Kijk voor meer informatie en het aanvragen van een Energiebespaarlening op warmtefonds.nl.

ASN Bank en duurzame partners

Je woonlasten verlagen? ASN Bank denkt graag met je mee en kijkt verder dan alleen je hypotheek. Bijvoorbeeld hoe je energieverbruik omlaag kan. Wij realiseren ons ook dat het aanbod van verschillende partijen rondom de verduurzaming van je woning erg uitgebreid en groot is. Om je een beetje op weg te helpen biedt ASN Bank een overzicht met diverse met zorg geselecteerde partners die hulp kunnen bieden rondom het verduurzamen van je woning. Ook hebben verschillende gemeenten initiatieven om inwoners te helpen bij het besparen van . Kijk ook eens op de website van jouw gemeente.

Relatie met onze partners

ASN Bank helpt jou graag op weg met het verduurzamen van jouw huis. Dit doen we door een overzicht te geven van onze met zorg geselecteerde partners, en je naar hen door te verwijzen. Voor elke uitgevoerde installatie van zonnepanelen en/of isolatie via Solease ontvangt ASN Bank een vergoeding. Als klant betaal je geen hogere prijs en maakt het geen verschil of je via ons of direct via Solease producten koopt. Het is altijd goed om je breed te oriënteren en te kijken wat het beste bij jou past.

ASN Bank is niet aansprakelijk voor de diensten die door haar partners worden uitgevoerd of door deze partijen die derden inschakelen. Check hier alvast de Algemene Voorwaarden van onze partners Solease and Het Groene Loket.

Onze partner Solease

Woningverbeteraars is een initiatief van ASN Bank en de Volksbank en helpt woningeigenaren bij het verduurzamen van hun woning. Via onze installatiepartner Solease ben je verzekerd van een partij met een betrouwbare service en goede voorwaarden en kan je in enkele stappen je huis beter isoleren of zonnepanelen aanschaffen.

Vraag een offerte aan

, waarmee kunnen we je helpen?