Woningverbeteraars

  • Energie besparen met isolatie of warmtepomp
  • Zelf energie opwekken met zonnepanelen
  • In 3 eenvoudige stappen je huis verduurzamen

Doe de Solease huisscan

Het verduurzamen van de woning is voor veel huishoudens een slimme investering. Je bespaart energie en daarmee geld en maakt je huishouden minder afhankelijk van wisselende energieprijzen. En het is goed voor het klimaat, doordat je hiermee CO2 bespaart. Maar waar begin je? ASN Bank werkt voor het verduurzamen van woningen samen met Solease. De huisscan van Solease biedt gratis een eerste indicatie van wat verschillende maatregelen voor verduurzaming opleveren. En kan daarna desgewenst een lokale installateur een offerte laten opstellen en de installatie laten doen. 

Wat kan je verwachten?

  • Doe de huisscan en vertel ons over je woonsituatie.
  • Krijg je verwachte investering en besparing te zien.
  • Er wordt contact met je opgenomen voor persoonlijk advies door een expert.

Doe de Solease huisscan
Lees meer over Solease

Isolatie: sowieso een goed idee

Het verbeteren van de isolatie van je woning is de eerste stap bij verduurzaming. Door het isoleren van je spouwmuur, dak, vloer of ramen zorg je ervoor dat je huis zo min mogelijk warmte verliest. Daarbij maakt het niet uit of je een cv-ketel of een warmtepomp hebt of op een warmtenet bent aangesloten. Door isolatie is sowieso minder energie nodig om je huis te verwarmen, wat goed is voor het klimaat en je portemonnee. Dat maakt isolatie een maatregel die sowieso een goed idee is: ongeacht wat je ook gaat veranderen  ‘no-regret’-maatregel: wat je situatie ook is of wat er ook gaat veranderen, isoleren is sowieso een goed idee. 

De huisscan van Solease is een handige tool, waarmee je binnen 3 minuten weet welke stappen jij kunt nemen om je woning te verduurzamen isoleren. Daarbij krijg je inzicht in wat het je kost en oplevert en een vrijblijvend aanbod om het te komen installeren. 

Zonnepanelen: hoe zit het met de salderingsregeling?

De aanschaf van zonnepanelen is voor veel huishoudens een slimme investering. De opbrengst van zonnepanelen is vergelijkbaar met een rente van 6,5% op je spaarrekening (bij volledige saldering en € 250 terugleverkosten). En met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je ongeveer 1.000 kilo CO2 per jaar (bron: Milieu Centraal, 2024). Sinds 2023 is het btw-tarief op zonnepanelen verlaagd van 21% naar 0% en hoef je dit ook niet meer apart terug te vragen (bron: Belastingdienst).

Maar de laatste tijd is er ook veel te doen rond de salderingsregeling en terugleverkosten voor eigenaren van zonnepanelen. Hoe zit het daarmee? Als je nu zonnepanelen aanschaft, maak je gebruik van de zogenaamde ‘salderingsregeling’: de stroom die je teruglevert aan het net en de stroom die je afneemt worden tegen elkaar weggestreept. Dit wegstrepen kost energieleveranciers geld, waardoor sommige tegenwoordig een teruglevergoeding in rekening brengen. Toch blijven zonnepanelen ook bij een terugleververgoeding financieel interessant: Milieu Centraal legt het helder uit.

De coalitiepartijen PVV, BBB, VVD en NSC zijn van plan om de salderingsregeling per 2027 in één keer stop te zetten. Het is nog niet duidelijk wat dat precies gaat betekenen. Door de voortdurende ontwikkelingen rond de salderingsregeling, terugleververgoeding en energieprijzen, is het op het moment niet zo makkelijk om de precieze terugverdientijd van je zonnepanelen te berekenen. Vind je het daardoor te spannend om nu zonnepanelen aan te schaffen? Overweeg dan eens om ze te huren. Via de huisscan van Solease kan je je ook over die optie laten informeren. 

Doe de Solease huisscan
Lees meer over Solease

Warmtepomp: all-electric of hybride?

Een hybride warmtepomp kan veel gas besparen. Dit type warmtepomp werkt samen met je cv-ketel en sluit aan op de al aanwezige radiatoren en eventuele vloerverwarming. Als je helemáál van het gas af wil, dan is een “all-electric” warmtepomp meer geschikt. Het is dan wel belangrijk dat je huis al heel goed geïsoleerd is.

Wanneer je de huisscan van Solease doet, kan je snel checken of een (hybride) warmtepomp interessant is voor jouw huis. Na de huisscan krijg je gratis advies en een vrijblijvende offerte van een installateur. Desgewenst kan Solease daarnaast ook isolatie aanbrengen of zonnepanelen voor je plaatsen. 

Risico's van investeren in duurzame maatregelen

Duurzaam wonen is goed voor je energierekening en het milieu. Maar voor het zover is, moet je vaak eerst geld investeren. En dat is nooit zonder risico’s. Denk je erover om zonnepanelen te plaatsen? Verdiep je in de verschillende mogelijkheden en kijk wat bij jou past.

Lees verder over de risico's van zonnepanelen

Energiebespaarlening

Via de Energiebespaarlening kun je als woningeigenaar tegen een aantrekkelijke rente tot € 27.000 lenen voor energiebesparende maatregelen. Voor eigenaar-bewoners met een verzamelinkomen minder dan € 60.000 is de rente tijdelijk zelfs 0%. Wil je je huis renoveren tot een nul op de meter-woning, dan kun je zelfs maximaal € 71.000 lenen. De Energiebespaarlening geldt voor meer dan 20 vastgestelde energiebesparende maatregelen in je huis, zoals isolatie, hoogrendementsglas en een warmtepomp.

Onder andere ASN Bank en de overheid maken deze lening mogelijk. In sommige gevallen is de rente van deze lening aftrekbaar bij de inkomstenbelasting. Of dat voor jou geldt, vraag je na bij de Belastingdienst of een belastingadviseur. Kijk voor meer informatie en het aanvragen van een Energiebespaarlening op warmtefonds.nl.

ASN Bank en duurzame partners

Je woonlasten verlagen? ASN Bank denkt graag met je mee en kijkt verder dan alleen je hypotheek. Bijvoorbeeld hoe je energieverbruik omlaag kan. Wij realiseren ons ook dat het aanbod van verschillende partijen rondom de verduurzaming van je woning erg uitgebreid en groot is. Om je een beetje op weg te helpen biedt ASN Bank een overzicht met diverse met zorg geselecteerde partners die hulp kunnen bieden rondom het verduurzamen van je woning. Ook hebben verschillende gemeenten initiatieven om inwoners te helpen bij het besparen van . Kijk ook eens op de website van jouw gemeente.

Relatie met onze partners

ASN Bank helpt jou graag op weg met het verduurzamen van jouw huis. Dit doen we door een overzicht te geven van onze met zorg geselecteerde partners, en je naar hen door te verwijzen. Voor elke uitgevoerde installatie van zonnepanelen en/of isolatie via Solease ontvangt ASN Bank een vergoeding. Als klant betaal je geen hogere prijs en maakt het geen verschil of je via ons of direct via Solease producten koopt. Het is altijd goed om je breed te oriënteren en te kijken wat het beste bij jou past.

ASN Bank is niet aansprakelijk voor de diensten die door haar partners worden uitgevoerd of door deze partijen die derden inschakelen. Check hier alvast de Algemene Voorwaarden van onze partners Solease and Het Groene Loket.

Onze partner Solease

Via onze installatiepartner Solease ben je verzekerd van een partij met een betrouwbare service en goede voorwaarden en kan je in enkele stappen je huis beter isoleren, zonnepanelen aanschaffen of een warmtepomp laten installeren.

Vraag een offerte aan

, waarmee kunnen we je helpen?