ASN Bank en biodiversiteit

De lucht die je inademt. Het water dat je drinkt. Het voedsel dat je eet. De medicijnen die je inneemt. De natuur waar je ontspant. Zonder biodiversiteit zouden ze er niet zijn, of in elk geval veel minder. Biodiversiteit is de variatie aan leven en aan ecosystemen – de gebieden waarin dit leven voorkomt, zoals bossen en zeeën. Biodiversiteit is een levensvoorwaarde voor mensen. Maar de biodiversiteit neemt momenteel snel af. Wij vinden dat ASN Bank maximaal moet en kan bijdragen aan bescherming en verbetering van biodiversiteit.

Wat wij doen

We beoordelen alle landen, bedrijven en projecten waarin we beleggen of die we financieren, op hoe ze omgaan met biodiversiteit. We beleggen bijvoorbeeld in bedrijven die zorgvuldig omgaan met bos, water reinigen of milieuproblemen oplossen. En in landen die goed voor hun natuur zorgen. En niet in activiteiten die een grote negatieve impact op de biodiversiteit hebben, zoals mijnbouw, onduurzame visserij of fossiele brandstoffen.

Uniek langetermijndoel

Om nog meer impact te maken, ontwikkelen we een langetermijndoel voor de bescherming van biodiversiteit. Dit is zo’n nieuwe activiteit voor een bank, dat we met de discussies erover de financiële wereld in beweging willen zetten.

Met respect voor natuur

Wij bankieren met respect voor natuur. Samen met onze klanten geven wij het goede voorbeeld en stimuleren wij anderen hetzelfde te doen. Zo werken je spaargeld en beleggingen mee aan de bescherming en het herstel van biodiversiteit.

Beleid biodiversiteit

Wij beoordelen bedrijven en landen op hoe ze de biodiversiteit behouden en bevorderen.

Lees meer

Positief effect op biodiversiteit in 2030

ASN Bank ontwikkelt een doel om biodiversiteit te bevorderen.

Lees meer

Invloed uitoefenen

Zo beïnvloeden we de bedrijven waarin de ASN Beleggingsfondsen beleggen

Lees meer