ASN Bank en biodiversiteit

De lucht die je inademt, het water dat je drinkt, het voedsel dat je eet en de natuur waar je ontspant: zonder biodiversiteit zouden ze er niet zijn, of in elk geval veel minder. Biodiversiteit is de variatie aan leven en ecosystemen – zoals bossen en zeeën. Het is een levensvoorwaarde voor mensen. Maar onze biodiversiteit neemt momenteel snel af. Als ASN Bank vinden we dat we maximaal moeten en kunnen bijdragen om de biodiversiteit te beschermen en verbeteren.

Wat we als ASN Bank doen

We beoordelen alle landen, bedrijven en projecten waarin we beleggen of die we financieren, op hoe ze omgaan met biodiversiteit. We beleggen bijvoorbeeld in bedrijven die zorgvuldig omgaan met bos en waterreiniging of die milieuproblemen oplossen. En in landen die goed voor hun natuur zorgen. Maar juist niet in activiteiten die een grote negatieve impact op de biodiversiteit hebben, zoals mijnbouw, onduurzame visserij of fossiele brandstoffen.

Uniek langetermijndoel

Om nog meer impact te maken, ontwikkelden we een langetermijndoel voor de bescherming van biodiversiteit. Dit is zo’n nieuwe activiteit voor een bank, dat we met de discussies erover de financiële wereld in beweging willen zetten.

Met respect voor natuur

We bankieren met respect voor natuur. Samen met onze klanten geven we het goede voorbeeld en stimuleren we anderen hetzelfde te doen. Zo werken je spaargeld en beleggingen mee aan de bescherming en het herstel van biodiversiteit.

Beleid biodiversiteit

Wij beoordelen bedrijven en landen op hoe ze de biodiversiteit behouden en bevorderen.

Lees meer

Positief effect op biodiversiteit in 2030

ASN Bank ontwikkelt een doel om biodiversiteit te bevorderen.

Lees meer

Invloed uitoefenen

Zo beïnvloeden we de bedrijven waarin de ASN Beleggingsfondsen beleggen

Lees meer