Duurzaamheid

Of je nu al heel duurzaam bezig bent of nog een beetje hulp kunt gebruiken, bij ons ben je op je plek. Sinds de oprichting van ASN Bank in 1960 bankieren wij op maatschappelijk verantwoorde manier. Je kunt gerust zeggen dat we duurzaam bankieren in Nederland op de kaart hebben gezet. Nu willen we duurzaamheid voor iedereen bereikbaar maken.

Duurzaam bankieren

Wij beheren je geld met respect voor mens, dier en natuur. En met oog voor de toekomst. Want we willen vandaag en ook morgen het verschil maken. Samen met jou werken we aan de duurzame ontwikkeling van onze wereld.

Duurzame ontwikkeling

Wat we daarmee bedoelen? De Verenigde Naties gaf een definitie waar we ons in kunnen vinden: ‘Duurzame ontwikkeling is ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden, zonder het vermogen van de toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen.’ We willen dus dat het vandaag én over 30 jaar goed gaat met de wereld.

Die duurzame ontwikkeling stimuleren we in woord en in daad. Met uitgebreid duurzaamheidsbeleid. En met bancaire activiteiten die daaraan voldoen. Niet voor niets scoren wij al jaren hoog in de Eerlijke Bankwijzer.
Bekijk hier ons duurzaamheidsbeleid

Invloed uitoefenen

We oefenen op verschillende manieren invloed uit op duurzame ontwikkeling. Bijvoorbeeld via de selectie van duurzame bedrijven voor onze beleggingsfondsen. En door met bedrijven in gesprek te gaan.

Lees meer over hoe we invloed uitoefenen

Zo heeft jouw geld invloed

  • Met je spaargeld financieren we onder meer huisvesting, duurzame energie en zorg.
  • Je beleggingsgeld gaat naar duurzame bedrijven, projecten en overheden.
  • Doordat jij klant bent, kunnen we nog meer inzetten op het stimuleren van duurzame ontwikkeling.

Klimaat

Ons doel is dat onze financieringen en beleggingen netto-nul
CO2 uitstoten.

Lees meer

Biodiversiteit

We willen dat onze financieringen en beleggingen in 2030 netto positief bijdragen aan biodiversiteit.

Lees meer

Mensenrechten

We maken ons samen met onze klanten sterk voor mensenrechten. Overal en voor iedereen.

Lees meer

,
waarmee kunnen we je helpen?