Beleggers kunnen automatisch overstappen naar het ASN Duurzaam Mixfonds Neutraal

29 juli 2021

Per 14 september 2021 houdt het ASN Duurzaam Mixfonds op te bestaan. Op 15 september worden participaties automatisch en kosteloos overgezet naar het ASN Duurzaam Mixfonds Neutraal. Dat fonds heeft dezelfde risicoindicator en biedt meer spreiding. Beleggers kunnen er ook voor kiezen om uiterlijk 9 september het ASN Duurzaam Mixfonds te verkopen. Vanaf vandaag 15:00 is het niet meer mogelijk om via ASN Bank participaties in het fonds aan te kopen.

Overzichtelijk en transparant

Beheerder ASN Impact Investors heeft besloten het ruim twintig jaar oude duurzame mixfonds op te heffen om het fondsenaanbod overzichtelijk en transparant te houden. Sinds 2017 biedt zij de ASN Duurzame Mixfondsen aan: vijf fondsen met een variatie van zeer defensief tot zeer offensief. Het ASN Duurzaam Mixfonds bestaat ruim 20 jaar en is vergelijkbaar met de neutrale variant, met een mix van aandelen en defensievere beleggingen, zoals obligaties.

Meer diversiteit in het fonds

In het ASN Duurzaam Mixfonds bestaat het defensieve deel van de portefeuille uit staatsobligaties, green- en social bonds. In het ASN Duurzaam Mixfonds Neutraal wordt dit aangevuld met microkredieten. Studies van het onafhankelijk bureau Ortec Finance laten zien dat beleggen in een combinatie van aandelen, obligaties en microkredieten leidt tot minder risico en een hoger verwacht rendement.

Wat betekent dit voor beleggers in het fonds?

Beleggers verhuizen op 15 september automatisch en kosteloos mee naar het ASN Duurzaam Mixfonds Neutraal. Tot die tijd kunnen zij ook zelf kiezen voor het omzetten naar een ander duurzaam ASN fonds, of hun participaties verkopen.

Meer informatie voor beleggers

Meer informatie

Met vragen over de ASN beleggingsfondsen kun je contact opnemen met de ASN Klantenservice op 070 – 35 69 335. Of stuur een e-mail naar informatie@asnbank.nl

Contactpersoon voor pers

Contactpersoon pers Britt

Delen op: