Je als klant identificeren bij ASN Bank

Als je klant wordt of bent bij ASN Bank, kunnen wij je vragen om je te identificeren. Op deze informatiepagina lees je hoe identificatie werkt bij ASN Bank.

Is de iDEAL storting tijdens het openen niet gelukt?

Is het identificeren via iDEAL tijdens het openen van je nieuwe ASN-rekening niet gelukt? Dan kun je je via dit formulier identificeren via een storting.

Hoe kan ik me identificeren?

Je hebt de keuze uit de volgende mogelijkheden:

Heeft de rekening meerdere rekeninghouders? Dan mag elke rekeninghouder zelf kiezen hoe hij of zij zich wil identificeren.

Wanneer vragen we om identificatie?

ASN Bank identificeert iedere nieuwe klant zoals in de wet is vastgelegd.

  • Open je een rekening en word je klant van ASN Bank? Dan sturen wij je een bevestigingsmail of welkomstbrief met uitleg over de identificatiemogelijkheden.
  • Ben je een bestaande klant en heb je je al geïdentificeerd na het openen van je eerste ASN-rekening? Dan kan het toch gebeuren dat wij opnieuw aan je vragen om je te identificeren.


Waarom moet ik me identificeren?

ASN Bank is wettelijk verplicht om (nieuwe) klanten te identificeren. Deze verplichting staat in de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). De overheid wil met deze wet voorkomen dat banken en bankrekeningen misbruikt worden voor het witwassen van crimineel geld of voor de financiering van terrorisme.

De Wwft verplicht alle financiële instellingen in Nederland om (onder andere):

  • (Nieuwe) klanten te identificeren;
  • Onderzoek te doen naar klanten;
  • Onderzoek te doen naar ongebruikelijke transacties op rekeningen.


Wie moet zich laten identificeren?

We zijn verplicht iedereen te identificeren die klant wil worden bij ASN Bank. Dit geldt ook voor de persoon met wie je een rekening wilt delen, de mederekeninghouder of een eventuele gemachtigde op de rekening.

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan vragen we je ouder of voogd (wettelijke vertegenwoordiger) om zich te laten identificeren. Voor een ASN Jongerenrekening vragen wij dat ook aan de minderjarige rekeninghouder.