Je als klant identificeren bij ASN Bank

Als je klant wordt of bent bij ASN Bank, kunnen wij je vragen om je te identificeren. Op deze informatiepagina lees je hoe identificatie werkt bij ASN Bank.

Wanneer vragen we om identificatie?

 • Als je een rekening opent en klant wordt bij ASN Bank
 • Ben je een bestaande klant en heb je je al geĆÆdentificeerd na het openen van je eerste ASN-rekening? Dan kan het toch gebeuren dat wij opnieuw aan je vragen om je te identificeren.

  Hoe kan ik mij identificeren?

  Heeft de rekening meerdere rekeninghouders? Dan mag elke rekeninghouder zelf kiezen hoe hij of zij zich wil identificeren.

   Met welke documenten kan ik mij identificeren?

   1. Een Nederlands paspoort of een Nederlandse identiteitskaart
   2. Een verblijfsdocument
   3. Een buitenlands paspoort of EU-identiteitskaart

   Wil je je identificeren met je buitenlandse paspoort of EU-identiteitskaart?
   Maak dan ook foto of een scan van een uittreksel BRP. Daar moet een BSN en een permanent Nederlands woonadres op staan. Met een buitenlands identiteitsbewijs en rijbewijs kun je geen beleggingsrekening openen.

   Waarom moet ik me identificeren?

   ASN Bank is wettelijk verplicht om (nieuwe) klanten te identificeren. Deze verplichting staat in de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). De overheid wil met deze wet voorkomen dat banken en bankrekeningen misbruikt worden voor het witwassen van crimineel geld of voor de financiering van terrorisme.

   De Wwft verplicht alle financiƫle instellingen in Nederland om (onder andere):

   • (Nieuwe) klanten te identificeren;
   • Onderzoek te doen naar klanten;
   • Onderzoek te doen naar ongebruikelijke transacties op rekeningen.

   Wie moet zich laten identificeren?

   We zijn verplicht iedereen te identificeren die klant wil worden bij ASN Bank. Dit geldt ook voor de persoon met wie je een rekening wilt delen, de mederekeninghouder of een eventuele gemachtigde op de rekening.

   Ben je jonger dan 18 jaar? Dan vragen we je ouder of voogd (wettelijke vertegenwoordiger) om zich te laten identificeren. Voor een ASN Jongerenrekening vragen wij dat ook aan de minderjarige rekeninghouder.