Apple Pay bij ASN Bank

Contactloos betalen met Apple Pay is makkelijk en snel. Je koppelt een digitale betaalpas van je betaalrekening of je ASN Creditcard aan je Apple apparaat. Je kunt gebruik maken van Apple Pay in de winkel, online of via een app als je het contactloos betalen logo of het Apple Pay logo ziet. En je betaalt geen extra kosten.

Activeer direct Apple Pay

Vanuit de ASN-app kun je Apple Pay activeren, je betaalrekening kiezen en koppelen aan Apple Pay. Bij het activeren wordt een digitale betaalpas voor je aangemaakt in de Apple Wallet.

Voor je creditcard activeer je Apple Pay via de ICS Creditcard app.

Lees meer over Apple Pay activeren

Hoe kun je betalen met Apple Pay?

Kun je ergens contactloos betalen? Dan kun je ook betalen met Apple Pay. In veel winkels, webshops en apps kun je het al gebruiken. Met Apple Pay kun je maximaal € 2.500 per dag betalen. Dit bedrag geldt voor Nederland, alle EU-landen en verder voor Noorwegen, IJsland en Liechtenstein.

Betalen in de winkel

In de winkel betalen met Apple Pay werkt hetzelfde als contactloos betalen. Betalen met Apple Pay is mogelijk als je een 'contactloos betalen' of Apple Pay-logo ziet.

 1. Betalen met je iPhone
  Om met Face ID te betalen druk je 2 keer op de zijknop, je kijkt naar het scherm en houd de iPhone vervolgens bij de lezer.
  - Voor Touch ID houd je je iPhone bij de lezer met je vinger op de sensor.
  - Je kunt je betaling ook bevestigen met de toegangscode van je apparaat. Voer je toegangscode in en houd het apparaat bij de lezer. Je ziet "Gereed" op het display, zodat je weet dat je hebt betaald.

 2. Betalen met Apple Watch
  Betaal je in een winkel met je Apple Watch? Dan druk je 2 keer op de zijknop en houd hem daarna bij de lezer. Als je een tikje voelt, heb je betaald.

Online betalen

Om online te betalen met je iPhone of iPad, kies je Apple Pay bij de betaalopties. Je bevestigt de betaling met Face ID of Touch ID.

Wanneer kun je betalen met Apple Pay?

 • Om te betalen met Apple Pay moet je 16 jaar of ouder zijn.

 • Je hebt een particuliere ASN-betaalrekening of een ASN Creditcard.

 • Je hebt een geschikt Apple apparaat zoals een iPhone, iPad of Apple Watch.

 • Een Apple ID en de meest recente versie van de app ASN Mobiel Bankieren.

Veilig betalen met Apple Pay

Je betaling met Apple Pay is net zo veilig als betalen met je plastic betaalpas. Je bevestigt elke transactie met Face ID, Touch ID of met een toegangscode. Om Apple Pay veilig te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat je een apparaat gebruikt waar alleen jij beveiligde toegang toe hebt.

Neem bij verlies, fraude of diefstal direct contact op met de ASN Klantenservice. Dan blokkeren wij je pas. Je kunt Apple Pay ook zelf blokkeren. Dat doe je via iCloud.com of in je Apple ID-account.

Lees meer over veilig bankieren

Privacy

Je kaartnummer en identiteit worden nooit gedeeld met de verkoper. Zowel online als in de winkel niet. Je geeft zelf toestemming aan Apple om informatie zoals je factuuradres te gebruiken voor het afleveren van een product. Deze informatie stelt Apple alleen beschikbaar als je akkoord hebt gegeven. En staat los van betalen met Apple Pay.

Voorwaarden en kosten

Er zijn geen extra kosten verbonden aan het gebruik van Apple Pay. Je betaalt alleen voor het aanhouden van je betaalrekening.

Bij Apple Pay horen de Voorwaarden betalen met Apple Pay bij ASN Bank (pdf), de Voorwaarden ASN Online Bankieren (pdf), de productvoorwaarden die bij je rekening horen en de Algemene Bankvoorwaarden (pdf). Voor de ASN Creditcard gelden de Algemene Voorwaarden Digitale Creditcard (pdf).