ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief: actueel inzicht in je fonds

Experts zijn dagelijks bezig om je geld te investeren en er financieel en duurzaam rendement mee te behalen. Lees meer over de actuele ontwikkelingen in je fonds en wat dit voor jou betekent.

Deze uiting mag niet worden aangemerkt als beleggingsadvies.

Financieel rendement ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief

Koers (laatste 3 beschikbare) 02-06-2023 01-06-2023 31-05-2023
ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief n/a 47,85 47,72

Step 1

Rendementsontwikkeling (groei per €100)

Koersverloop

Bron: Infront Financial Technology B.V.

Nettorendement na aftrek van de kosten van het fonds t/m 30 april 2023
10 jaar* 5 jaar* 3 jaar* Dit jaar
Fonds 1,56% -0,43% -1,56% 1,69%
Benchmark** 2,07% 0,16% -0,74% 2,41%

* Gemiddeld per jaar

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen. Deze uiting mag niet worden aangemerkt als beleggingsadvies.

Doel van het ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief

Het doel van het mixfonds is op lange termijn (> 5 jaar) een hoger nettorendement (na aftrek van de kosten van het fonds) te behalen dan de vergelijkingsmaatstaf (ook wel benchmark genoemd). Op korte termijn kan het rendement sterk afwijken (positief en negatief) vanwege de strikte duurzaamheidseisen bij de keuze van de beleggingen.

Actueel: toelichting rendement eerste kwartaal 2023

In het eerste kwartaal van 2023 behaalde het ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief een rendement van 1,7%. Het rendement van de index waarmee we het fonds vergelijken, de benchmark, steeg met 2,2%.

Onze visie: duurzaam beleggen met een goede spreiding biedt de basis voor een goed verwacht rendement op de lange termijn.

Beleggen is – anders dan speculeren – altijd een kwestie van lange adem. De experts die betrokken zijn bij het ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief zijn dagelijks bezig om de basis te creëren voor een goed rendement op de lange termijn door:

  1. De selectie van beleggingen in bedrijven, overheden en organisaties met een duurzame langetermijnvisie. Bedrijven, overheden en organisaties die zich goed voorbereiden op een toekomst vol duurzame uitdagingen en een solide financiële basis hebben.
  2. Continu te zorgen voor een goede spreiding en daarmee voor een verlaagd risico. In het mixfonds zijn ook microkredieten opgenomen waardoor we zorgen voor meer spreiding dan veel andere mixfondsen.
  3. Het rebalancing proces. Dit betekent dat de fondsbeheerder participaties verkoopt als een onderdeel uit de mix in waarde is gestegen en koopt als een onderdeel in waarde is gedaald. Op deze manier blijven de verhoudingen intact.

Waarom beleggen op lange termijn

In reactie op dalende de beurskoersen verkopen beleggers soms op korte termijn hun beleggingen. Er zijn een aantal goede redenen waarom wordt gesteld dat beleggen bedoeld is voor de lange termijn. Lees waarom het doorgaans beter is om te beleggen voor de lange termijn.


Duurzaam rendement van het ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief

Lees meer over de CO2-voetafdruk van je eigen beleggingen

Het ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief spreidt je het geld over:

Lees meer over de goed- en afkeuring van bedrijven

Wij selecteren bedrijven eerst op duurzaamheid en daarna op financiële vooruitzichten. Zo streven wij ernaar om jou met het ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief een goed rendement te laten behalen.

Meer weten over beleggen?

Wil je meer weten over beleggen bij ASN Bank?

Evalueer je beleggingsfonds
Duurzaam beleggen
Periodiek beleggen
Gids voor beleggers bij ASN Bank