ASN Bank - Voor de wereld van morgen

Identificeren bij ASN Bank

Fijn dat je klant wilt worden of bent bij ASN Bank. Je kunt erop vertrouwen dat ASN Bank alleen verantwoorde en eerlijke zaken doet met jouw geld. Voordat je de rekening kunt gebruiken, vragen wij je om jezelf te identificeren.

Wanneer vragen we om identificatie?

ASN Bank identificeert iedere nieuwe klant zoals in de wet is vastgelegd. Als je een rekening opent en klant wordt van ASN Bank sturen wij je een bevestigingsmail en een welkomstbrief met daarin de identificatiemogelijkheden. Bent je een bestaande klant en reeds geïdentificeerd na het openen van je eerste ASN-rekening? Dan kan het toch voorkomen dat wij opnieuw aan je vragen om je te identificeren.

Hoe te identificeren?

Je hebt de keuze uit drie verschillende mogelijkheden:

Afgeleide identificatie via een storting

Persoonlijke identificatie aan het loket van PostNL

Persoonlijke identificatie bij ASN Bank

 

De reden voor identificatie

Dat ASN Bank een nieuwe klant identificeert is een gevolg van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). De overheid wil met deze wet voorkomen dat banken en bankrekeningen misbruikt worden voor het witwassen van crimineel geld en de financiering van terrorisme. De Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme verplicht alle financiële instellingen in Nederland om (onder andere):

  • (Nieuwe) klanten te identificeren;
  • Onderzoek te doen naar klanten;
  • Onderzoek te doen naar ongebruikelijke transacties op rekeningen.

Wie moet zich laten identificeren?

We zijn verplicht iedereen te identificeren die klant wil worden bij ASN Bank. Dit geldt ook voor de persoon met wie je een rekening wilt delen, de mederekeninghouder of een eventuele gemachtigde op de rekening. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan vragen we je ouder of voogd (wettelijke vertegenwoordiger) om zich te laten identificeren. Voor een ASN Jongerenrekening vragen wij dat ook aan de minderjarige rekeninghouder.

ASN Bank op social media

© 2017 ASN Bank    |    Disclaimer    |    Privacy    |    Voorwaarden    |    Dienstenwijzer    |    Sitemap