Verzekeringen voor een huurhuis

Heb je een huurhuis? Denk dan na welke verzekeringen voor je huurhuis je wilt afsluiten. Die zijn niet verplicht, maar het is wel verstandig. Bijvoorbeeld een inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Zo zorg je ervoor dat je spullen goed verzekerd zijn.

Welke verzekeringen heb ik nodig voor een huurhuis?

Je hebt geen verplichte verzekering voor een huurhuis nodig. Maar het is wel slim om een aantal verzekeringen af te sluiten. Denk aan een inboedelverzekering voor je spullen bij brand, lekkage, bliksem of diefstal. En een aansprakelijkheidsverzekering in het geval je iets van een ander beschadigd en jij aansprakelijk wordt gesteld.

Inboedelverzekering huurhuis

Met een inboedelverzekering verzeker je de spullen in je huurhuis. Met inboedel bedoelen we alle spullen in huis die te verhuizen zijn. Dus je badkamer valt niet onder een inboedelverzekering, maar je elektrische tandenborstel bijvoorbeeld wel.

Lees meer over de ASN Inboedelverzekering

Verschil inboedelverzekering en opstalverzekering

Met een inboedelverzekering verzeker je je spullen. Een opstalverzekering is een verzekering voor je huis. Iedereen met een koophuis moet verplicht een opstalverzekering afsluiten. Als er schade is aan je huis, dan wordt dat met een opstalverzekering vergoed. Bijvoorbeeld bij een brand.

Omdat je een huurhuis hebt, moet de eigenaar van je huis deze verzekering afsluiten. Het is dus niet nodig om bij een huurwoning zelf nog een opstalverzekering te nemen.

Huurdersbelang bij verbeteringen aan je huurhuis

Heb je zelf bijvoorbeeld de keuken vervangen? Of een dure vloer in je huis gelegd? Of heeft de vorige huurder dit gedaan en neem je deze zaken over? Dan is dit standaard verzekerd via het huurdersbelang tot een maximum van € 6.000.

  Aansprakelijkheidsverzekering

  Met de ASN Aansprakelijkheidsverzekering ben je standaard wereldwijd verzekerd voor schade die je per ongeluk veroorzaakt bij een ander of aan zijn of haar spullen. Schade door logés, huisdieren en huishoudelijk personeel zijn standaard meeverzekerd. Doe je vrijwilligerswerk en maak je schade? Ook dan ben je goed verzekerd. Je kunt ervoor kiezen om je gezin mee te verzekeren.

  Bekijk de ASN Aansprakelijkheidsverzekering

  Duurzaam verzekeren via ASN Bank

  Via ASN Bank kun je duurzame verzekeringen aanvragen. Wij vinden dat duurzaam verzekeren de nieuwe standaard moet worden. Bij onze verzekeringen heb je naast de optie om te vervangen, ook de optie om te kijken of je spullen hersteld kunnen worden.

  Je premie wordt duurzaam belegd

  Bovendien wordt jouw verzekeringspremie goed besteed. Door duurzaam te beleggen én door de 2%-regeling waarmee we investeren in duurzame projecten, zorgen we er voor dat de wereld beter wordt.

  Lees meer over hoe we je premie duurzaam beleggen

  Duurzaam verzekeringspakket

  Met het duurzame verzekeringspakket via ASN Bank heb je alles goed geregeld. Hoe meer schadeverzekeringen je afsluit, hoe hoger de korting. Die korting krijg je automatisch vanaf je tweede verzekering en geldt voor alle verzekeringen. De korting kan oplopen tot 4% van je totale premie. De verzekeringen sluiten naadloos op elkaar aan.

  Lees meer over het ASN Duurzaam verzekeringspakket

  Lees meer over verzekeren

  Meer lezen over duurzaam verzekeren via ASN Bank? Lees dan verder over:

  Voordelen van duurzaam herstel
  Schade melden
  Hoe je premie duurzaam wordt belegd

  ,
  waarmee kunnen we je helpen?