Inboedelverzekering huurhuis

Je meubels en de rest van je inboedel wil je goed verzekeren. Ook als je een huurhuis hebt. Via ASN Bank hebben we een duurzame inboedelverzekering. Je spullen zijn dan verzekerd bij diefstal, brand, bliksem en lekkage. Heb je nog zelf nog aanpassingen gedaan aan je huurwoning? Dit verzeker je mee via het huurdersbelang.

Is een inboedelverzekering verplicht bij een huurhuis?

Een inboedelverzekering bij een huurhuis is niet verplicht. Het is wel verstandig om je spullen goed te verzekeren tegen diefstal, bliksem, lekkage of brand. Het huis zelf is door je verhuurder verzekerd, maar de verzekering voor je inboedel regel je zelf.

Met de ASN Inboedelverzekering ben je verzekerd voor schade aan spullen in je huis. Met inboedel bedoelen we alle spullen in huis die te verhuizen zijn. Dus je badkamer valt niet onder een inboedelverzekering. Maar je elektrische tandenborstel bijvoorbeeld wel.

Extra keuzes bij de inboedelverzekering

Heb je bepaalde kostbaarheden die je extra goed wilt verzekeren? Of wil je het verzekerde bedrag verhogen? Dan kun je kiezen uit een van onze extra dekkingen. Bekijk de voorwaarden van de inboedelverzekering (pdf) om te weten wat wel en niet verzekerd is.

Kies bijvoorbeeld een extra dekking voor:

Kostbaarheden verlies en buitenshuis

Met deze optie ben je overal ter wereld verzekerd bij beschadiging, diefstal of verlies van je kostbaarheden. Hieronder vallen naast bijvoorbeeld sieraden, kunst of je golfuitrusting ook geleende of gehuurde medische hulpmiddelen tot € 7.500 of € 15.000.

Verhoog het verzekerde bedrag

Je kunt het verzekerde bedrag verhogen voor sieraden, bijzondere bezittingen en huurders- of eigenarenbelang. Het maximale bedrag dat je hebt opgegeven wordt dan vergoed.

Mobiele elektronica

Met de inboedelverzekering zijn je spullen in huis goed verzekerd. Laptops, smartphones, tablets en andere mobiele elektronica ook buiten huis verzekeren? Met deze aanvullende dekking verzeker van je hele gezin binnen- en buitenshuis in heel Nederland. Ook tegen vallen, stoten, waterschades en zonder eigen risico.

Bij schade wordt altijd de dagwaarde vergoed zodat je kunt kiezen voor reparatie of vervanging.

Pas je eigen risico aan

Kies je eigen risico van € 0, € 100 of € 500. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Voor schade door storm aan huurders- of eigenarenbelang geldt altijd een eigen risico van € 75.

Meer extra dekkingen

Er zijn nog veel meer extra dekkingen.

Lees meer over de extra dekkingen binnen de inboedelverzekering

  De duurzame inboedelverzekering via ASN Bank

  Via ASN Bank kun je duurzame verzekeringen aanvragen. Wij vinden dat duurzaam verzekeren de nieuwe standaard moet worden. Bij onze verzekeringen heb je naast de optie om te vervangen, ook de optie om te kijken of je spullen hersteld kunnen worden.

  En bij diefstal of als je spullen niet meer hersteld kunnen worden? Dan krijg je een vergoeding afhankelijk van de leeftijd van je spullen.
  Lees meer over de ASN Inboedelverzekering

  Je premie wordt duurzaam belegd

  Bovendien wordt jouw verzekeringspremie goed besteed. Door duurzaam te beleggen én doordat we 10% van onze inkomsten uit verzekeringen investeren in duurzame projecten, zorgen we er voor dat de wereld beter wordt.

  Lees meer over hoe we je premie duurzaam beleggen

  Duurzaam herstel

  Wanneer je schade hebt, wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt hersteld. Misschien denk je gelijk aan vervangen, maar een veel duurzamere optie is herstellen. Schade herstellen is niet alleen sneller en minder regelwerk, het kan ook gedaan worden op een manier die vriendelijk is voor mens en natuur.

  Voordelen van duurzaam herstellen

  Duurzaam herstellen heeft voor het milieu veel voordelen. Maar wat voor voordelen heeft duurzaam herstellen voor jou?

  • Het is vaak net zo mooi als vervangen.
  • Het gaat sneller dan vervangen.
  • Bij herstellen wordt regelwerk uit handen genomen door de verzekeraar.
  • Je hoeft geen geld voor te schieten. De verzekeraar regelt alles direct met het herstelbedrijf.

  Lees meer over de voordelen van duurzaam herstellen

  Huurdersbelang inboedelverzekering

  Heb je zelf geklust aan je huurhuis? Of heb je andere dingen verbeterd? Denk aan een mooie houten vloer, een nieuwe keuken of zonnepanelen die je zelf hebt geïnstalleerd? Dit is standaard verzekerd via het huurdersbelang, tot een maximum van € 6.000. Dus ook de zaken die je overneemt van de vorige huurder zijn zo meeverzekerd.

  Duurzaam verzekeringspakket

  Naast een inboedelverzekering ook een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Dat is ook een goed idee. Dan ben je verzekerd als je per ongeluk iets stuk maakt van een ander.

  Met het duurzame verzekeringspakket via ASN Bank heb je alles goed geregeld. Hoe meer schadeverzekeringen je afsluit, hoe hoger de korting. Die korting krijg je automatisch vanaf je tweede verzekering en geldt voor alle verzekeringen. De korting kan oplopen tot 4% van je totale premie. De verzekeringen sluiten naadloos op elkaar aan.

  Lees meer over het ASN Duurzaam verzekeringspakket

  Lees meer over verzekeren

  Meer lezen over duurzaam verzekeren via ASN Bank? Lees dan verder over:

  ,
  waarmee kunnen we je helpen?