Hulp aan kansarme kinderen

Wereldwijd groeien miljoenen kinderen op in moeilijke omstandigheden. Ver van je bed (Sri Lanka) maar ook dichtbij (Nederland). Met ASN Jeugsparen help je een handje om de leefomstandigheden van deze kinderen te verbeteren. We vertellen je graag meer over deze hulp en met welke organisatie we op dit vlak samenwerken.

Zo maakt geld gelukkig

Om kinderen in het buitenland en in Nederland te helpen hebben we projecten van War Child en Nationaal Fonds Kinderhulp gekoppeld aan ASN Jeugdsparen. In 2024 doneren we een vast percentage* over het gemiddelde spaartegoed in een kalenderjaar op alle rekeningen ASN Jeugdsparen. Met een minimum van € 50.000,- en een maximum van € 75.000,- per partner. Wij doen deze donatie namens ASN Jeugdspaarders, zonder dat het hen iets extra's kost.

Wat gebeurt er vervolgens met dit geld? Kinderhulp helpt kinderen in Nederland die vanwege armoede aan de zijlijn van de samenleving staan. En War Child helpt vluchtelingenkinderen in Sri Lanka.

* = 0,05% over gemiddeld spaartegoed

Hulp aan vluchtelingenkinderen in Sri Lanka

Na een jarenlange burgeroorlog is Sri Lanka in een proces van herstel. Directe en buitenproportionele blootstelling aan geweld en conflict hebben een grote impact op de bevolking in het noorden van het land, waaronder ook vele kinderen. De oorlog en hierdoor opgebouwde stress en traumatische ervaringen, zoals ontheemding of het verlies van ouders, heeft negatieve gevolgen voor hun ontwikkeling en welzijn.

Bron: War Child Holland


War Child zet zich in voor deze kinderen in Sri Lanka. Samen met een lokale organisatie wordt hen onder andere het TeamUp programma aangeboden, waarnaar de steun van ASN Bank gaat. TeamUp is een psychosociale hulpmethode die bestaat uit gestructureerde en onderbouwde bewegingsactiviteiten voor kinderen van 6-17 jaar. In wekelijkse sessies kunnen kinderen spelenderwijs onder andere leren hun stress los te laten, hun emoties beter te reguleren en vriendschappen te vormen. Tijdens de sessies wordt een positieve, vertrouwde omgeving gecreëerd waarin kinderen zich veilig kunnen voelen. Zo zorgt TeamUp voor het verbeteren van het psychosociale welzijn en draagt het bij aan de veerkracht van kinderen.

Al 10 jaar sparen kinderen mee voor Kinderhulp

Nationaal Fonds Kinderhulp vindt dat alle kinderen recht hebben op geluk. Helaas groeien ruim 300.000 kinderen (tot 21 jaar) in ons land op in armoede. Ze kunnen niet meedoen met leeftijdsgenootjes en hebben volwassen zorgen. Kinderhulp helpt hen door simpele dingen mogelijk te maken, zoals sport, een dagje uit, opleiding of een cadeautje van Sinterklaas. Sinds 2014 werken we al samen met Kinderhulp.

Lees de verhalen van kinderen die, via jouw spaarrekening bij ASN Bank, een steuntje in de rug kregen.

Een fijne kamer hoeft geen droom te zijn

Een fijne eigen kamer is erg belangrijk om een kind zich echt thuis te laten voelen. Het lijkt vanzelfsprekend: een bed, vloerbedekking, gordijnen en leuke spulletjes die de kamer kleur geven. Maar soms is daar thuis geen geld voor. Dan springt Kinderhulp bij. Ook voor tieners die starten met een kamertrainingstraject.

Ook in Nederland kan een opleiding kostbaar zijn

Een opleiding is essentieel voor de toekomst van ieder kind. Voor ouders die in armoede leven, zijn de kosten van een opleiding vaak te hoog. Vooral voor vakopleidingen moeten soms veel extra materialen worden aangeschaft. Dan vergoedt Kinderhulp schoolgeld, gereedschappen, schoolkleding en andere benodigdheden. Dat doet Kinderhulp ook voor kinderen die niet meer thuis kunnen wonen. En voor jongeren die niet of slechts beperkt in aanmerking komen voor studiefinanciering.

  
 
 

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com

Bron: Nationaal Fonds Kinderhulp

Meer lezen over hulp aan kansarme kinderen?

Wil je meer weten over de samenwerking van ASN Bank met War Child of Nationaal Fonds Kinderhulp? Lees hier de interviews met de bestuurders van ASN Bank en de bestuurders van haar partnerorganisaties:

Nationaal Fonds Kinderhulp, over armoede onder kinderen in Nederland
War Child, over psychosociale hulp aan kinderen uit oorlogsgebieden

,
waarmee kunnen we je helpen?