Irina van der Sluijs - Expert mensenrechten en bedrijven

Leefbaar Loon: hoe agendeer je mensenrechten?
“Waarom moeten bedrijven aan tientallen keurmerken voldoen als het gaat om speelgoed of voedsel, maar is rekening houden met mensenrechten een vrijwillige bijdrage? Gelukkig wordt het steeds gewoner dat investeerders met bedrijven de dialoog aangaan over mensenrechten, iets wat voorheen vooral voor NGO’s weggelegd was.”


Wie is Irina van der Sluijs

Irina is bij ASN Bank adviseur op het gebied van mensenrechten en bedrijfsleven en heeft als missie de arbeidsomstandigheden in aanvoerketens te verbeteren. Zo houdt zij zich al een aantal jaren bezig met het recht op een leefbaar loon voor arbeiders in de internationale textielsector. Als trekker van het Platform Living Wage Financials werkt Irina namens ASN Bank met verschillende financiële instellingen aan methodes om mensenrechten meetbaar te maken, en zo hele sectoren in beweging te krijgen rond het thema ‘universele mensenrecht van een leefbaar loon’. Als geen ander weet ze hoe je mensenrechten concreet maakt. Voor consumenten en de kledingindustrie, maar ook voor partijen op grotere afstand.

Voor wie?

Vraag je je af hoe je als organisatie of consument kan bijdragen aan mensenrechten? Irina deelt hoe een leefbaar loon voor een grotere bewustwording binnen bedrijven zorgt, en zo kan fungeren als ontsnapping uit de armoedespiraal.

Misschien ken je Irina van:

  Irina is beschikbaar voor:

  • Lezingen
  • Paneldiscussies
  • Interviews

  Wil je in contact komen met Irina?

  Neem dan contact op met een van onze communicatieadviseurs: Sanne Stadler of Britt Enthoven.

  Download hier de pdf

  , waarmee kunnen we je helpen?