Bas-Jan Blom - Directeur ASN Beleggingsfondsen

CO2-positief beleggen: rendement voor een betere wereld
“We moeten ieder onze verantwoordelijkheid nemen om in 2050 een duurzame samenleving te hebben’. Dat is het simpele uitgangspunt van Bas-Jan. ‘Geld speelt een machtige rol, natuurlijk’, zegt hij, ‘maar geld verdienen kan ook met respect voor mens, dier en natuur.”Wie is Bas-Jan

Van bioloog tot directeur van ASN Beleggingsfondsen. Klinkt gek, maar bij ASN Bank kijkt men er niet van op. Sterker nog, zijn achtergrond sluit feilloos aan bij de duurzame missie van de bank. ASN Bank lanceerde decennia geleden het eerste duurzame aandelenfonds van Nederland. Een tijd lang werd dat door de sector met scepsis bekeken. Nu Bas-Jan en zijn team een kast vol met onderscheidingen hebben voor de prestaties van hun duurzame fondsen en mooie trackrecords kunnen laten zien, is deze houding veranderd. Ze tonen aan dat duurzame fondsen de fondsen van de toekomst zijn. ASN Beleggingsfondsen zet nu de volgende stap. Het wil naast goede rendementen ook netto positieve impact maken op CO2-uitstoot, biodiversiteit en mensenrechten. Dit is onontgonnen terrein en ook hier zullen Bas-Jan en zijn team uitgedaagd worden om scepsis te weerleggen met resultaten.

Voor wie?

Bas-Jan vertelt graag waarom – en hoe! - duurzaam beleggen rendement oplevert voor de belegger en de betere wereld. Oprecht, vol betrokkenheid, ervaring en expertise.

Misschien ken je Bas-Jan van:

Bas-Jan is beschikbaar voor:

  • Lezingen
  • Paneldiscussies
  • Interviews

Wil je in contact komen met Bas-Jan?

Neem dan contact op met een van onze communicatieadviseurs: Sanne Stadler of Britt Enthoven.

Download hier de pdf

,
waarmee kunnen we je helpen?