Partners in duurzaamheid

Ons duurzaamheidsbeleid vormt de basis van al onze activiteiten. Het beleid heeft drie pijlers: mensenrechten, klimaat, en biodiversiteit. Alles wat we doen, toetsen we aan dit beleid. Bovendien hebben we voor elke pijler een langetermijndoel gekozen dat we in 2030 willen bereiken. Daarvoor werken we onder andere samen met maatschappelijke organisaties. Want door samen te werken bereik je meer.

Dit zijn de langetermijndoelen:

  • Al onze financieringen en beleggingen zijn per saldo klimaatneutraal
  • De kledingbedrijven waarin de ASN Beleggingsfondsen beleggen, betalen een leefbaar loon
  • Al onze financieringen en beleggingen veroorzaken geen verlies van biodiversiteit.

Zo draag je zelf bij

Onze samenwerking met maatschappelijke partners is gekoppeld aan ASN Ideaalsparen en de ASN Creditcard. Heb je (een van) deze producten? Dan steun je de projecten van de maatschappelijke partners, zonder dat het je iets extra’s kost. Lees hier hoe we dat doen:

Automatisch bijdragen met je spaarrekening ASN Ideaalsparen

Open
Aan het eind van elk jaar kijken we hoe groot het spaartegoed was dat gemiddeld op alle rekeningen ASN Ideaalsparen samen stond. We doneren een percentage van dit bedrag aan onze partnerorganisaties. We kunnen een minimum- en een maximumbedrag bepalen. Welke partnerorganisaties een donatie ontvangen en hoe hoog het percentage en de bedragen zijn, maken we binnenkort bekend.

Automatisch bijdragen met je ASN Creditcard

Open

Samen met onze maatschappelijke partners kiezen we projecten die een bijdrage leveren aan de drie pijlers van ons duurzaamheidsbeleid: mensenrechten, klimaat en biodiversiteit. Van elke uitgave die je met je ASN Creditcard doet, doneert ASN Bank ongeveer 0,25 procent uit haar eigen inkomsten rechtstreeks aan de duurzame projecten. Het kost je dus niets extra.

Als je bijvoorbeeld voor € 2.000 een vakantie boekt, gaat er ongeveer € 5 naar de duurzame projecten. Dat lijkt misschien weinig. Maar alle creditcardklanten samen hebben zo in 2016 maar liefst € 168.930 bijgedragen aan de projecten. Alle beetjes helpen dus zeker!

Onze ambities

Klimaatneutraal en geen verlies van biodiversiteit in 2030.

Lees meer

Organisatie

Onze missie en onze visie. Waarom doen we wat we doen?

Lees verder

Duurzaam ondernemen

Interesse in duurzaam ondernemen? Ga naar Voor de Wereld van Morgen.

Lees meer