Organisatie

ASN Bank is in 1960 opgericht. Met ongeveer 175 medewerkers werken we aan onze duurzame ambities en de kwaliteit van de dienstverlening aan onze klanten.

Missie

Al 60 jaar is onze missie om als bank de duurzaamheid van de samenleving te bevorderen. Met het geld dat onze klanten ons toevertrouwen, stimuleren we duurzame vooruitgang. Zo dragen we bij aan een wereld waar mensen veilig en gezond kunnen leven en de natuur wordt beschermd, nu en in de toekomst.

Waarom wij duurzaam bankieren

Met geld kun je veel invloed uitoefenen om de wereld mooier te maken. Voor onszelf en voor volgende generaties. Daarom investeren wij als bank in duurzame ontwikkeling.

Wij financieren en beleggen alleen in toekomstgerichte bedrijven, sectoren en landen. Met respect voor mens, dier en natuur. Hoe meer mensen met ons bankieren, hoe meer positieve invloed wij kunnen uitoefenen op de wereld om ons heen. Klant bij ons worden is een makkelijke eerste stap. Ruim 780.000 mensen gingen je al voor.

Illustratie Over ASN Bank

Onze 3 duurzame beloften

 1. We zetten het geld dat klanten ons toevertrouwen, alleen uit in landen, bedrijven en projecten die zijn goedgekeurd na toetsing op ons duurzaamheidsbeleid. Dit beleid is online beschikbaar. Alle uitzettingen worden gepubliceerd met naam en bedrag. Daaruit wordt duidelijk dat we geen geld uitzetten in wapenindustrie, kernenergie, kolen, olie en gas. Wel financieren we onder meer overheden, huisvesting, duurzame energie en zorg. Ons duurzaamheidsbeleid is openbaar toegankelijk. Wij delen onze methodieken om duurzame vooruitgang te meten met andere bedrijven in de sector.
 2. Wij helpen om innovatieve, duurzame ideeën te realiseren
  Via het online platform Voor de Wereld van Morgen helpen we innovatieve, duurzame ideeën verder. Daarnaast brengen we zorgvuldig geselecteerde projecten van het crowdfundingplatform OnePlanetCrowd onder de aandacht van onze klanten. Zo helpen we duurzame (startende) ondernemers aan kapitaal.
 3. Duurzaamheid maken we voor iedereen bereikbaar
  Duurzame keuzes zo klein en inspirerend mogelijk maken. Daar zijn we van. Dat doen we met voordewereldvanmorgen.nl, onze nieuwsbrief en het magazine Goedgeld. Maar ook bij grotere zaken als het verduurzamen van je woning denken we graag mee: bijvoorbeeld met de duurzame ASN Hypotheek, Woningbeteraars en aanbiedingen van partners als slimwoner.nl.

  In onze duurzaamheidsverslagen leggen wij jaarlijks verantwoording af over onze activiteiten.

  Waarom en hoe willen we groeien?

  Hoe meer klanten bij ASN Bank bankieren, hoe meer geld we beheren, hoe meer kracht we hebben om duurzame vooruitgang te stimuleren. Onze wens om te groeien, is geen doel op zich maar een middel om meer impact te hebben.

  Lees hoe we willen groeien voor 2025

    Ons succes

    ASN Bank hoort al jaren bij de banken in Nederland die het hoogst scoren in de Eerlijke Bankwijzer als het gaat om thema’s als bonussen, natuur en klimaatverandering.

    ASN Bank is een handelsnaam van de Volksbank N.V.

    Historie

    ASN Bank bestaat al sinds 1960. Een overzicht wat er in ruim een halve eeuw is gebeurd.

    Lees meer

    Medewerkers en directie

    De directie van ASN Bank ontvangt geen bonussen. Lees meer over het beloningsbeleid.

    Lees meer

    Vacatures

    Wil je werken bij de grootste duurzame bank in Nederland? Bekijk de actuele vacatures.

    Lees meer

    ASN Bos

    Sinds 2015 planten we bomen in het ASN Bos om onze trouwe klanten te bedanken.

    Lees meer

    , waarmee kunnen we je helpen?