Je premie duurzaam belegd én geïnvesteerd in duurzame projecten

Als je een duurzame verzekering via ons afsluit wordt een groot deel van je premie duurzaam belegd, waardoor jouw premie een bijdrage levert aan een betere wereld. Daarnaast zorgen wij ervoor dat 2% van je premie bijdraagt aan een project dat de leefomgeving natuurbestendig maakt. Zo doe je iets goeds voor de wereld, zonder dat jij er extra voor betaalt.

Samenwerking met Naturalis Biodiversity Center

2% van je premie wordt geïnvesteerd in projecten zoals Kennis Natuurlijk! In dit project van Naturalis Biodiversity Center beantwoorden jonge onderzoekers vragen over leefomgeving, wonen en klimaat voor opdrachtgevers uit de maatschappij. Bijvoorbeeld waterschappen of provincies. De onderzoekers gaan aan de slag met experts van Naturalis. Naturalis is niet alleen een museum, maar ook een kennisinstituut.

Wat is natuurinclusief en wanneer voldoet een object hieraan?


Voor kleine bouwwerken hebben onderzoekers van Naturalis een aantal richtlijnen opgesteld om deze om te toveren tot een groene oase. De uitkomsten zijn ook goed toepasbaar op kleine particuliere gebouwen, zoals schuurtjes, een aanbouw of garages, zowel nieuw als reeds bestaand.

Meer over dit duurzame project
Natuurinclusieve bouw

Waarom worden jonge onderzoekers gevraagd?

Jonge onderzoekers zijn theoretisch goed opgeleid, maar hebben vaak nog weinig praktijkervaring. Het doel van Kennis Natuurlijk! is dat bachelor-, master- en PhD-studenten meewerken aan maatschappelijke vraagstukken. Onderwerpen van de vragen zijn bijvoorbeeld:

  • hitte
  • wateroverlast
  • biodiversiteit

Lees meer over verzekeren

Meer lezen over duurzaam verzekeren via ASN Bank? Lees dan verder over:

Voordelen van duurzaam herstel
ASN Duurzaam Verzekeringspakket
Groene dak verzekerd

,
waarmee kunnen we je helpen?