Investeren via crowdfunding in duurzame ondernemers

Wil je via crowdfunding investeren in duurzame bedrijven en projecten? Wij ondersteunen ondernemers die via crowdfunding hun bedrijf of project verder willen brengen. Dat doen we samen met het duurzame crowdfundingplatform Oneplanetcrowd. Zo stimuleren we duurzame vooruitgang.

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding is een manier van financieren waarbij veel mensen relatief kleine bedragen investeren in een project of bedrijf. Hieronder zie je het project dat ASN Bank op dit moment ondersteunt. Elk project staat open voor investering tot het maximumbedrag is bereikt. Klik op het project voor meer informatie.

Lopende crowdfundingprojecten

Momenteel zijn er geen lopende crowdfundingprojecten.

Wat zijn de voordelen van crowdfunding?

Via crowdfunding in een bedrijf of project kun je een ondernemer op verschillende manieren helpen met zijn of haar uitbreidingsplannen. Daarvoor ontvang je een tegenprestatie.

ASN Bank steunt crowdfunding campagnes waarbij je de ondernemer een lening verstrekt. Je ontvangt daarvoor als tegenprestatie rente en aflossing tijdens de looptijd, totdat de lening is afgelost.

Steun je een crowdfunding campagne die door ASN Bank in de spotlight is gezet? Dan help je ook gelijk een ondernemer bij zijn of haar groei en ambitie om meer duurzame en of maatschappelijke impact te maken.

Zo ondersteunt ASN Bank crowdfundingprojecten

Wij werken samen met Oneplanetcrowd. Het crowdfundingplatform voor sociale en duurzame ondernemingen. Ben jij een duurzame ondernemer en overweeg jij crowdfunding om jouw activiteiten uit te breiden? Lees hier meer over hoe ASN Bank jouw crowdfundingproject kan ondersteunen.

Uit de projecten op dit platform selecteren wij projecten van ondernemers (niet van particulieren) die voldoen aan onze duurzaamheidscriteria. Die projecten brengen we bij onze klanten onder de aandacht. Oneplanetcrowd regelt de rest: als je wilt investeren kom je via onze site op de website van Oneplanetcrowd. Daar regel je je deelname. ASN Bank is hierbij verder geen partij. Je hoeft ook geen klant te zijn bij ASN Bank om te kunnen investeren.

ASN Bank investeert zelf niet in de crowdfundingcampagnes. Investeren is op eigen risico. ASN Bank is nooit aansprakelijk als een lening niet wordt terugbetaald. Of als de beloofde tegenprestatie niet wordt geleverd. De betrokkenheid van ASN Bank vermindert het risico van investeren via crowdfunding niet.

De risico’s van crowdfunding

Met crowdfunding kun je een hoger rendement behalen dan met sparen. Maar daar staan enkele risico’s en nadelen tegenover:

 • Er is een kans dat de ondernemer aan wie je geld verstrekt, zijn afspraken niet kan nakomen. Als je een lening verstrekt, loop je het risico dat je je inleg geheel of gedeeltelijk kwijtraakt als een ondernemer minder resultaat boekt dan voorzien of als hij failliet gaat.
 • Als je een lening verstrekt, kun je gedurende de looptijd van de lening niet over dat geld beschikken. Je kunt de lening niet verkopen, zoals een belegging.
 • Leningen door investeerders vallen niet onder het depositogarantiestelsel dat geldt voor spaargeld dat je bij een bank aanhoudt.

Kan of wil je deze risico’s niet lopen? Dan is crowdfunding misschien niet geschikt voor jou. Kijk dan eens of beleggen meer iets voor jou is.

Welke partijen zijn betrokken bij de crowdfunding?

Verschillende partijen ondersteunen de duurzame ondernemers:

 • Oneplanetcrowd

  Oneplanetcrowd is het crowdfundingplatform voor duurzame innovatie. Ondernemers sluiten met hen een overeenkomst voor de crowdfundingcampagne en betalen een plaatsingsfee aan Oneplanetcrowd. Ook investeren gebeurt via Oneplanetcrowd. Van hen ontvang je de investeringsovereenkomst die jij met een ondernemer sluit.

 • ASN Bank

  ASN Bank ondersteunt duurzame ondernemers bij hun crowdfundingcampagne door het project onder de aandacht te brengen bij haar achterban. ASN Bank investeert zelf niet in de crowdfunding en is nooit aansprakelijk als een lening niet wordt terugbetaald of als de beloofde tegenprestatie niet wordt geleverd.

 • Gijsbert Koren

  Gijsbert Koren is een toonaangevende crowdfundingcampagne coach. Deze expert leert ondernemers de kneepjes van het vak.

Afgeronde crowdfundingprojecten

Schevichoven Fase 1 en 2

Vanaf 4 mei 2021 ging de eerste crowdfunding voor Schevichoven van start voor ASN-klanten en fans. Binnen 3 dagen haalde de campagne het beoogde maximum van € 670.000. Schevichoven heeft daarmee al een deel van de grond aangekocht om met regeneratieve landbouw de bodemconditie en biodiversiteit te versterken.

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com

Moyee Coffee

Op 10 oktober 2019 ging de crowdfunding voor Moyee Coffee van start. En met succes! In iets meer dan een dag was de crowdfunding vol. Met de € 400.000 van deze campagne kan Moyee haar fairchain netwerk verder uitbreiden.

Meer lezen over crowdfunding?

Crowdfunding helpt duurzame ondernemers in de uitbreiding van hun bedrijf of project. Wil je daar meer over weten? Lees dan hier het onderzoeksrapport:

Vanaf Hier

Wil je een beetje duurzamer leven maar weet je niet hoe? Op ons duurzame platform vind je meer info.

Lees meer

Van jouw geld

Jouw spaargeld maakt onder meer de bouw van zonne- en windparken mogelijk. Benieuwd naar wat nog meer?

Lees meer