ASN Bank Wereldprijs

Sinds 2008 organiseren wij de ASN Bank Wereldprijs: een competitie voor startende duurzame ondernemingen. Deelnemers van het traject krijgen coaching, training, publiciteit, netwerk én maken kans op een geldbedrag. Het traject is een succesvolle springplank gebleken.

En de winnaar is...

In 2020 meldden ruim 130 duurzame ondernemingen zich aan voor de ASN Bank Wereldprijs. Niet gek, want deze prestigieuze prijs voor duurzame start-ups biedt ondernemers een uitdagend traject van coaching, training én kans op een mooi geldbedrag.

Op woensdagavond 11 november vond de online finale van de ASN Bank Wereldprijs 2020 plaats. Bekijk hier welke duurzame start-ups dit jaar in de prijzen vielen!

Een springplank voor duurzaam ondernemerstalent

'De ASN Bank Wereldprijs is een keurmerk voor je bedrijf. Het is social proof voor zowel klanten als bedrijven.'
Julian - Somnox 2017
uitreiking van de ASN Bank Wereldprijs

De ASN Bank Wereldprijs is een springplank voor duurzame ondernemers. Bekende namen als Fairphone, Yoni, Seepje, Studio JUX, Fairf en Somnox deden eerder al mee aan dit uitdagende ondernemerstraject.

Ook ptthee – winnaar van de ASN Bank Wereldprijs 2019 – kijkt terug op een succesvolle deelname. We gingen bij ze langs om te kijken wat er sinds het winnen van de ASN Bank Wereldprijs is gebeurd en hoe ze het prijzengeld inzetten om de onderneming succesvol te laten groeien.

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com


Verduurzamen van de samenleving

De ASN Bank Wereldprijs wordt georganiseerd vanuit Voor de Wereld van Morgen.
Dit is het platform van ASN Bank dat je inspireert om steeds duurzamer te worden.
Om in aanmerking te komen voor deelname aan de ASN Bank Wereldprijs moet de onderneming onder andere voldoen aan de duurzaamheidscriteria van ASN Bank en passen binnen 1 van de 3 thema’s: mens en samenleving, natuur en milieu en klimaatbescherming.

Ieder jaar worden door de jury 30 duurzame ondernemingen geselecteerd om het traject in te gaan. De ondernemers volgen een trainingsdag, schaven aan hun businessplan en begroting, krijgen coaching en pitchen voor de jury. In iedere fase vallen er ondernemingen af, totdat er nog 6 finalisten over zijn. De finalisten maken kans op de door de jury toebedeelde geldprijzen. Daarnaast maken zij kans op de publieksprijs, die wordt gewonnen door de finalist met de meeste stemmen.

'Ik word elk jaar enthousiast en blij van álle gave initiatieven, alle energie van deze ondernemers, en de hoop die iedereen kan putten uit die energie en passie. Dat diepe geloof in dat we daadwerkelijk met elkaar een verschil kunnen maken.'
Ynzo van Zanten, juryvoorzitter

spreker Yno van Zanten

Partners

Wij werken samen met andere organisaties om onze doelen op het gebied van mens, natuur en klimaat te bereiken.

Lees meer

Organisatie

Onze missie en onze visie. Waarom doen we wat we doen?

Lees meer

Publicaties

Bekijk onze publicaties, zoals GoedGeld magazine, jaarverslagen, en verslagen over ons duurzaamheidsbeleid.

Lees meer