ASN Bank Wereldprijs

Sinds 2008 organiseren wij de ASN Bank Wereldprijs: een competitie voor startende duurzame ondernemingen. Deelnemers van het traject krijgen coaching, training, publiciteit, netwerk én maken kans op een geldbedrag. Ook is het traject een succesvolle springplank.

En de winnaar is...

In 2019 meldden 213 duurzame ondernemingen zich aan voor de ASN Bank Wereldprijs. Niet gek, want het totale prijzengeld bedroeg € 55.000.

Tijdens de feestelijke finale in Pakhuis de Zwijger ging ptthee er met de eerste prijs van € 25.000 vandoor. Het bedrijf maakt thee van bloemen en kruiden, die ze zaaien op stroken boerenland. Dat stimuleert herstel van de biodiversiteit in Nederland, wat volgens de jury van professionals en experts een ongelofelijk actueel probleem is. De tweede prijs was voor Twenty, die shampoocapsules maakt en daarmee plastic verpakkingen én vervoer bespaart. CaffeInk won de derde prijs met het idee om milieuvriendelijke inkt en plantaardige olie te maken van koffiedik.

Bekijk hier de route naar de finale

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com

Een springplank voor duurzaam ondernemerstalent

De ASN Bank Wereldprijs is een springplank voor duurzame ondernemers. Bekende namen als Fairphone, Yoni, Seepje, Studio JUX, Fairf en Somnox deden eerder al mee aan dit uitdagende ondernemerstraject.

'De ASN Bank Wereldprijs is een keurmerk voor je bedrijf. Het is social proof voor zowel klanten als bedrijven.'
Julian - Somnox 2017
uitreiking van de ASN Bank Wereldprijs

Verduurzamen van de samenleving

Voor de Wereld van Morgen, de ondernemers- en inspiratie community van ASN Bank, organiseert de ASN Bank Wereldprijs. De ondernemingen moeten voldoen aan de duurzaamheidscriteria van ASN Bank en passen binnen 1 van de 3 thema’s: mens en samenleving, natuur en milieu en klimaatbescherming.

Ieder jaar gaan 30 duurzame ondernemingen het traject in. De ondernemers volgen onder andere een inspirerende trainingsdag, schaven aan hun businessplan en begroting, krijgen coaching en pitchen voor de jury. In iedere fase vallen er ondernemingen af, totdat er nog 6 finalisten over zijn. De finalisten maken kans op de door de jury toebedeelde geldprijzen. Daarnaast maken zij kans op de publieksprijs, die het project met de meeste stemmen wint.

Meedoen met de ASN Bank Wereldprijs?

De inschrijving voor de ASN Bank Wereldprijs 2020 opent in augustus 2020. Voor die tijd kun je terecht op Voor de Wereld van Morgen, de community van ASN Bank. Zij kunnen op verschillende manieren helpen je duurzame business te laten groeien.

'Ik word elk jaar enthousiast en blij van álle gave initiatieven, alle energie van deze ondernemers, en de hoop die iedereen kan putten uit die energie en passie. Dat diepe geloof in dat we daadwerkelijk met elkaar een verschil kunnen maken.'
Ynzo van Zanten, juryvoorzitter

spreker Yno van Zanten

Partners

Wij werken samen met andere organisaties om onze doelen op het gebied van mens, natuur en klimaat te bereiken.

Lees meer

Organisatie

Onze missie en onze visie. Waarom doen we wat we doen?

Lees meer

Publicaties

Bekijk onze publicaties, zoals GoedGeld magazine, jaarverslagen, en verslagen over ons duurzaamheidsbeleid.

Lees meer