Crowdfunding starten: zo helpt ASN Bank duurzame ondernemers

ASN Bank helpt duurzame ondernemers graag een stap verder. Dat doen we bijvoorbeeld door regelmatig een crowdfundingproject van een duurzame ondernemer onder de aandacht te brengen bij ASN-klanten en andere belangstellenden.

Crowdfunding opzetten: hier moet je aan voldoen

Ben je toe aan een volgende stap met je duurzame onderneming? En overweeg je crowdfunding om je activiteiten uit te breiden? ASN Bank ondersteunt een beperkt aantal crowdfundingprojecten per jaar. Bij Oneplanetcrowd kun je aangeven geïnteresseerd te zijn in ondersteuning door ASN Bank. Hiervoor moet je aan de volgende criteria voldoen:

 • je hebt een financieringsbehoefte van minimaal € 150.000 en maximaal € 1.000.000;
 • crowdfunding doe je in de vorm van een lening;
 • je hebt een goed onderbouwde financieringsaanvraag en business case;
 • je bent bereid om 6 tot 8 weken veel tijd en energie in een campagne te steken;
 • je hebt een netwerk waar je zelf een flink deel van jouw crowdfunding op kan halen;
 • jouw project past binnen onze pijlers: mensenrechten, klimaat of biodiversiteit.

Oneplanetcrowd bekijkt in overleg met ASN Bank of jouw project de steun van ASN Bank kan krijgen. Als wij vervolgens jouw project selecteren, helpen crowdfundingexperts je om jouw campagne te ontwikkelen. Wij brengen het daarna onder de aandacht van ASN-klanten en andere belangstellenden. Wil jij investeren in een van de duurzame projecten of bedrijven die ASN Bank ondersteunt? Bekijk hier de lopende crowdfundingprojecten.

Lees hier de voorwaarden voor crowdfunding ondersteuning van ASN Bank

Voor meer informatie over crowdfunding verwijzen we je graag naar het duurzame crowdfundingplatform Oneplanetcrowd. Je leest daar wat er allemaal bij crowdfunding komt kijken. Ben je over een tijdje toe aan een volgende stap je in je duurzame onderneming? Houd ons dan weer in de gaten!

Investeren via crowdfunding

Wil je via crowdfunding investeren in duurzame bedrijven en projecten? Wij ondersteunen ondernemers die via crowdfunding hun bedrijf of project verder willen brengen.

Bekijk de lopende crowdfundingprojecten

Welke partijen zijn betrokken bij de crowdfunding?

Verschillende partijen ondersteunen de duurzame ondernemeners:

 • Oneplanetcrowd

  Oneplanetcrowd is het crowdfundingplatform voor duurzame innovatie. Als ondernemer sluit je met hen een overeenkomst voor je crowdfundingcampagne en betaal je een plaatsingsfee aan Oneplanetcrowd. Ook ontvang je de investeringen via Oneplanetcrowd. Van hen ontvang je de investeringsovereenkomst die jij met een investeerder sluit.

 • ASN Bank

  ASN Bank ondersteunt duurzame ondernemers bij hun crowdfundingcampagne door het project onder de aandacht te brengen bij haar achterban. ASN Bank investeert zelf niet in de crowdfunding en is nooit aansprakelijk als een lening niet wordt terugbetaald of als de beloofde tegenprestatie niet wordt geleverd.

 • Gijsbert Koren

  Gijsbert Koren is een toonaangevende crowdfundingcampagne coach. Deze expert leert deelnemers de kneepjes van het vak.

Meer lezen over crowdfunding?

Crowdfunding is een waardevolle toevoeging aan de financiering van duurzame ondernemers. Wil je daar meer over weten? Lees dan hier het onderzoeksrapport:

Vanaf Hier

Wil je een beetje duurzamer leven maar weet je niet hoe? Op ons duurzame platform vind je meer info.

Lees meer

Van jouw geld

Jouw spaargeld maakt onder meer de bouw van zonne- en windparken mogelijk. Benieuwd naar wat nog meer?

Lees meer