Veilig mobiel bankieren

Met de Apps ASN Mobiel Bankieren en ASN Mobiel Betalen regel je veilig je bankzaken op je mobiel of tablet. We vertellen je graag hoe dat werkt.

App downloaden en gebruiken

  • Download de app alleen uit de officiële winkels. Kijk op onze Mobiel bankieren pagina's voor meer informatie of gebruik deze directe download links:

  • Gebruik altijd de laatste versie van de app. Is er een update beschikbaar? Installeer deze dan.
  • Zorg dat de software op je telefoon of tablet up-to-date is.
  • Gebruik alleen een (draadloos) netwerk dat je kent, vertrouwt en dat is beveiligd met WPA-2.
  • Gebruik geen openbare wifispots.
  • Gebruik de app alleen op een toestel waar niet aan is gesleuteld, bijvoorbeeld om hem simlock-vrij te maken of om een app te kunnen installeren die niet uit een officiële app-winkel komt. Dat sleutelen wordt ook wel "jailbreaken" of "rooten" genoemd.
  • Houd je beveiligingscodes en persoonlijke gegevens altijd geheim.

Goed om te weten

Als je mobiel gewoon uit de winkel komt en je alleen apps uit de officiële App Store of Google Play gebruikt, zit je eigenlijk altijd goed.

Inloggen en betalen

Mobiel bankieren is net zo veilig als ASN Online Bankieren. Je installeert de app op je eigen toestel en logt in met je eigen gekozen mobiele pincode, vingerafdruk of Face ID. Naar keuze kunnen betalingen (tot de pincodelimiet van max. € 25.000) met de mobiele pincode of vingerafdruk worden ondertekend. Doet u een betaling boven de pincodelimiet? Dan verzend u de betaling altijd met uw digipas. Je kunt dit bedrag zelf instellen via het menu ‘Instellingen’ > 'Overboeken en inloggen'. De aanpassing moet eenmalig met de ASN Digipas worden ondertekend.

Extra beveiliging Android app

Je kunt de ASN Mobiel Bankieren en ASN Betalen voor Android niet gebruiken als bepaalde apps actief zijn op je mobiel of tablet. Denk bijvoorbeeld aan apps die de helderheid van je beeldscherm regelen. Als dit op je mobiel of tablet zo is, krijg je daar een melding van. Deze apps kunnen - in theorie - meekijken op het scherm. Dit noemen we "tapjacking". Hoewel er geen aanleiding is dat dergelijke apps misbruik maken van de informatie die zij kunnen aflezen zijn er wel malafide apps in omloop die op dezelfde wijze scherminformatie stelen. Deze malafide apps kunnen dus eenvoudig de ingevoerde gegevens stelen zonder dat je het door hebt. Vandaar dat wij deze beveiligingsmaatregel hebben genomen. Dit betekent dus helaas wel dat daardoor onze app niet werkt met apps die op deze wijze werken. Je kunt de apps dan uitschakelen om mobiel te bankieren. Hoe je dat doet lees je (helaas in het engels) op deze website.

Goed om te weten

Heb je een Android mobiel of tablet en gebruik je een app om je apparaat toegankelijk te maken? Dan geef je deze app ook toestemming om je gegevens van ASN Mobiel Bankieren en ASN Betalen uit te lezen.

Let goed op bij een ander inlogscherm

Je gebruikt je mobiele pincode of vingerafdruk alleen om in te loggen en te betalen. Ziet het inlogscherm er opeens anders uit? Dan zou het een nepscherm kunnen zijn. Dat kan komen door schadelijke software (malware) die via een andere app op je mobiel of tablet terecht is gekomen. Een andere app die je hebt geïnstalleerd kan ervoor zorgen dat er een scherm over de mobiel bankieren app komt. Op dat scherm word je dan gevraagd om gegevens in te vullen van bijvoorbeeld je toegangsnaam/wachtwoord of ASN Digipas. Doe dat nooit. Twijfel je bij het inloggen? Bel de ASN Klantenservice direct via 070 - 35 69 355. Buiten kantooruren krijg je een bandje te horen. Luister naar de instructies op het bandje om door te worden verbonden met een security medewerker.

Uitloggen

Log altijd uit na het mobiel bankieren. De verbinding met ASN Bank is dan meteen verbroken. Doe je dit niet, dan word je na 1 minuut alsnog vanzelf uitgelogd.

Deactiveer app bij reparatie

Laat je jouw mobiel of tablet repareren? Deactiveer dan alle gebruikers in de App ASN Mobiel Bankieren. Dat doe je zo:

  • klik in de app rechtsboven op het vraagteken "?"
  • kies voor "Afmelden"

App uitschakelen op afstand

Is je tablet of mobiel kwijt of gestolen? Of wil je de mobiel bankieren app niet langer gebruiken? Schakel de App ASN Mobiel Bankieren dan direct uit (deactiveren).

, waarmee kunnen we je helpen?