Instant Payments: geld overboeken in enkele seconden

Hoelang duurt het voor het bedrag van een overboeking bij de een is afgeschreven en bij de ander is bijgeschreven? Dankzij ‘Instant Payments’ is het antwoord simpel: binnen 5 seconden. Ook als het geld van ASN Bank naar een andere bank gaat. Handig als je een keer een marktplaatsaankoop ter plekke gaat betalen.

Wat is Instant Payments?

Instant Payments is de naam van een proces dat achter de schermen plaatsvindt als jij vanaf je mobiel of laptop een betaling of overboeking doet. Dus als je een overboeking doet met je app of door in te loggen op asnbank.nl

Hoe werkt Instant Payments?

Het systeem werd in 2019 ingevoerd. Sindsdien vinden betalingen en overboekingen tussen aangesloten Nederlandse banken in slechts 5 seconden plaats. In die luttele tijd wordt het bedrag van de ene rekening afgeschreven en op de andere rekening bijgeschreven. En ook goed om te weten, het systeem gaat nooit uit. Het werkt dus 24 uur per dag en 7 dagen in de week.

Welke banken werken met Instant Payments?

ABN Amro, ASN Bank, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS en Triodos Bank werken met Instant Payments. Boek je geld over van je ASN-rekening naar een betaal- of spaarrekening bij één van de 7 andere banken? Dan staat het geld binnen 5 seconden op de andere rekening. Volgens de Betaalvereniging Nederland geldt Instant Payments voor meer dan 95% van alle bankrekeningen in Nederland.

Wanneer werkt Instant Payments niet?

Nog niet alle betalingen en overboekingen worden binnen 5 seconden verwerkt. Deze nog niet:

  • Periodieke overboeking naar een andere bank (hier werken we hard aan)
  • Overboeking naar een kleine, niet aangesloten Nederlandse bank
  • Overboeking naar een bank buiten Nederland

Lees meer over betalen bij ASN Bank

Alle ASN betaalrekeningen
Betaalmiddelen
Limieten die gelden bij overboeken
Veilig mobiel bankieren