Den Haag • 16 januari 2023

Huren in plaats van aanschaffen: voor steeds meer mensen is dit een aantrekkelijk idee. Het scheelt (meestal) geld, ruimte in je huis en je bent lekker duurzaam bezig. Na fietsen, electronica en zelfs meubels kun je ook zonnepanelen huren. Eén van de ondernemingen die dit concept aanbiedt is HalloStroom. De komende jaren ontvangt HalloStroom een financiering van circa 35 miljoen euro van ASN Bank om verder te groeien. Het doel? Binnen 3 tot 5 jaar zonnepanelen verhuren aan 100.000 huishoudens.

De aankoop van zonnepanelen gaat meestal gepaard met een flinke investering door de woningeigenaar. Inclusief installatie van 12 panelen en omvormer kan deze investering al snel oplopen tot een bedrag van meer dan € 5.000. Dat geld betaalt zich pas na verloop van tijd terug, wat de stap om te beginnen erg groot maakt. Door de zonnepanelen te huren, kunnen woningeigenaren hun woning makkelijker verduurzamen én het geeft hen meer financiële ruimte. Dat kan bij Hallo Stroom met 12 zonnepanelen voor € 79 per maand (peildatum: januari 2023).

Dag gas

HalloStroom werd in 2018 opgericht door drie vrienden vanuit de ambitie om heel Nederland van zonne-energie te voorzien. Door de gestegen energieprijzen profiteert de woningeigenaar al snel van de overstap. En dat wordt ook zo ervaren in de markt. In 2022 bediende HalloStroom ruim 12.000 klanten, twee-en-een-half keer zoveel ten opzichte van 2021. De komende paar jaar hoopt HalloStroom deze groei door te zetten: het streven is om binnen vijf jaar 100.000 Nederlandse huishoudens te voorzien van zonnepanelen.

“Dat sluit naadloos aan bij onze ambitie om duurzaamheid voor iedereen bereikbaar te maken” vertelt Marc Brito van het team Duurzame Financieringen bij ASN Bank. “Met behulp van deze financiering kan HalloStroom verder groeien en Nederland op nog grotere schaal van zonne-energie voorzien. Zo werken we samen aan een duurzamer Nederland. Als financier hebben wij hierbij een ambitieus doel voor ogen: in 2030 willen we als bank met al onze investeringen klimaatpositief zijn.”

Stimulans

Volgens Leslie Hogeveen, CEO van HalloStroom is de financiering van ASN Bank ‘een waardevolle bijdrage aan de groei van haar bedrijf’. Het bedrijf hoopt dat de financiering ook een stimulans is voor andere financiële instellingen om dezelfde stap te zetten en huishoudens de kans te bieden zonnepanelen te huren.

Verder lezen?

Lees verder over de ambities van HalloStroom

Lees verder over spullen die je net zo goed kunt huren.

Delen op: