Consument ziet ASN Bank als duurzaamste bank

Den Haag • 15 maart 2024

In maart 2023 maakte Sustainable Brand Index de nieuwe lijst met duurzame merken bekend. Dit jaar staat ASN Bank op de 12e plaats in de algemene ranglijst. En binnen de bancaire sector eindigen we voor de 5e keer op de eerste plek. De Nederlandse consument ziet ons als de duurzaamste bank van Nederland.

ASN Bank werd al vier keer eerder verkozen tot het meest duurzame merk in de bancaire sector. Ook in 2018, 2019, 2021 en 2022 verkoos de consument ASN Bank ook als duurzaamste bank. In de algemene ranglijst met 223 duurzame merken staan we op de 12e plek. Dit jaar is Tony's Chocolonely de winnaar.

Trots op deze waardering

Stefanie Fernández van Leeuwen-Leenman, directeur Klant & Dienstverlening, is blij met de erkenning van consumenten: ‘Aan duurzaamheid dragen we al sinds 1960 bij. We willen niet alleen via onze investeringen bijdragen aan duurzaamheid maar ook als gids laten zien welke andere duurzame keuzes mensen met geld kunnen maken. Het is mooi om te zien dat onze inspanningen om duurzaamheid voor iedereen bereikbaar te maken worden gezien en beloond. ’

Eekhoorn met medaille

Over de Sustainable Brand Index

De Sustainable Brand Index onderzoekt jaarlijks de duurzaamheid van consumentenmerken op het gebied van milieu en sociale verantwoordelijkheid. Aan de hand van interviews wordt onderzocht hoe duurzaam merken worden beschouwd en waarom consumenten dit op deze manier ervaren. Het doel is om de waarde van duurzame branding te benadrukken en het bewustzijn hiervan te vergroten. De merken die onderzocht zijn worden geselecteerd op basis van algemene merkbekendheid, omzet en marktaandeel. Het onderzoek is in 2011 gestart in Zweden en wordt vandaag de dag uitgevoerd in 8 Europese landen: Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, Nederland, Estland, Letland en Litouwen.

In 2024 zijn voor het Nederlandse onderzoek in totaal 12.000 respondenten (16 - 75 jaar) ondervraagd. Er zijn 223 merken onderzocht, in 22 verschillende sectoren. Het volledige rapport lees je hier.

Delen op: