ASN Groenprojectenfonds investeert in zonne-energie op bedrijfsdaken in India

18 september 2020

Het ASN Groenprojectenfonds investeert 5 miljoen dollar (ongeveer 4,2 miljoen euro) in een obligatie waarmee de Indiase zonnepanelenontwikkelaar Fourth Partner Energy wordt gefinancierd. Dit bedrijf produceert en levert kant-en-klare zonnesystemen voor op de daken van kleine en middelgrote bedrijven in India.

Fourth Partner Energy beheert in totaal al zo’n 400 MegaWatt aan zonnepanelen voor meer dan 150 klanten. Voor het inzicht: daarmee kunnen zo’n 400.000 Westerse huishoudens tegelijkertijd van elektriciteit worden voorzien.

Lokale bedrijven vormen de ruggengraat van de Indiase economie. Nu het land hard wordt getroffen door de Corona pandemie is het extra belangrijk dat bedrijven kunnen blijven ontwikkelen. Het gebruik van zonne-energie kan daarbij helpen, omdat dit een kostenbesparing oplevert. Daarnaast is het schone energie en zijn de tarieven voor 25 jaar zeker. Kortom; win-win voor de ondernemers.’ Aldus Rosemarijn van der Meij - fondsmanager van het ASN Groenprojectenfonds.

Obligatie voor duurzame energie

De obligatie van totaal 16 miljoen dollar is uitgegeven door Symbiotics, een platform voor impact beleggingen. Naast het ASN Groenprojectenfonds investeren ook Triodos Groenfonds en fondsen van Symbiotics in de obligatie voor Fourth Partner Energy. Het is de eerste obligatie van Symbiotics waarvan de opbrengst uitsluitend wordt gebruikt voor de financiering van duurzame energieprojecten.

Over het ASN Groenprojectenfonds

Het ASN Groenprojectenfonds financiert projecten in onder andere duurzame energie, duurzame bouw en decentrale energievoorziening. De investeringen van het fonds bestaan uit onderhandse leningen en aandelenkapitaal. De omvang van het fonds was ultimo mei 2020 bijna 415 miljoen euro. Het ASN Groenprojectenfonds is opgericht in 1995 en behoort daarmee tot de oudste groene beleggingsfondsen van Nederland.

Lees meer over het ASN Groenprojectenfonds

Delen op: