Den Haag • 12 februari 2017

De ASN Foundation steunt het Woman Power Fashion-project van de Schone Kleren Campagne. Dit project helpt vrouwen in de kledingindustrie om op te komen voor een leefbaar loon. De ASN Foundation doet de donatie in het kader van de Week van het Leefbaar Loon. Daarin staat het belang van leefbaar loon in de kledingindustrie centraal.

Macht voor de vrouwen

In veel landen is het minimumloon in de kledingsector niet genoeg om van te leven. Het Woman Power Fashion-project richt zich op jonge vrouwen in de Zuidoost-Aziatische kledingindustrie. Zij moeten de macht en mogelijkheid krijgen om op te komen voor een leefbaar loon en goede, veilige arbeidsomstandigheden. Schone Kleren Campagne werkt hiervoor samen met twaalf lokale vakbonden en groepen. Via bewustwording en trainingen helpen ze de vrouwen bijvoorbeeld te onderhandelen over loon en arbeidsomstandigheden.

Langetermijndoel ASN Bank: leefbaar loon in de kledingindustrie

Het project sluit aan bij het langetermijndoel dat wij hebben geformuleerd voor onze duurzaamheidspijler mensenrechten. Dit doel is: in 2030 betalen alle kledingbedrijven waarin ASN Bank belegt, een leefbaar loon. We hebben onderzoek uitgevoerd naar leefbaar loon bij de kledingbedrijven waarin we beleggen. Daaruit blijkt dat sommige bedrijven goed op weg zijn. Maar geen van alle heeft een leefbaar loon ingevoerd. Als belegger kunnen we invloed uitoefenen op het beleid van kledingbedrijven. Die invloed zetten we in om ons doel te bereiken.

Lees meer over Women Power Fashion

Zo werkt ASN Bank aan leefbaar loon in de kledingindustrie

Delen op: