ASN Bank lanceert nieuw inspiratieplatform: VanafHier

Den Haag • 31 oktober 2022

ASN Bank lanceert vandaag, een week voor de start van klimaatconferentie COP27, het inspiratieplatform VanafHier. Met dit nieuwe platform wil ASN Bank een duurzaam leven voor heel Nederland bereikbaar maken. En daar is behoefte aan. Uit cijfers blijkt namelijk dat 1 op de 3 Nederlanders wel duurzame keuzes wil maken, maar nog niet altijd weet waar ze moet beginnen of het te veel moeite vindt. Dit terwijl de urgentie groter is dan ooit. ASN Bank brengt op het platform - samen met experts - jarenlange ervaring en kennis samen en voorziet zo iedereen van een dagelijkse dosis duurzame inspiratie.

Duurzame vooruitgang stimuleren

Maar liefst 77% van de Nederlanders maakt dagelijks een keuze om de negatieve impact op de wereld te verminderen. We scheiden ons afval, gooien zo min mogelijk eten weg, kiezen voor duurzaam vervoer en wegen aankopen goed af.

Maartje Maas, de nieuwe hoofdredacteur van het platform: “Veel mensen willen wel die extra duurzame stap zetten, maar weten niet altijd hoe ze dit het beste kunnen doen of volhouden. Met VanafHier bieden we heel Nederland de praktische informatie en inspiratie op het gebied van duurzaamheid waar nu zoveel behoefte aan is. Door onze kennis te bundelen op een platform kunnen we nog meer mensen bereiken en impact maken. Dit sluit aan bij de missie van ASN Bank om duurzame vooruitgang in Nederland te stimuleren.”

“Met VanafHier bieden we heel Nederland de praktische informatie en inspiratie op het gebied van duurzaamheid waar nu zoveel behoefte aan is”
Maartje Maas - Hoofdredacteur VanafHier

We starten: VanafHier

VanafHier wil hét online startpunt worden voor dagelijkse duurzame inspiratie. Op het platform vind je artikelen over actuele duurzame onderwerpen, delen columnisten zoals advocate voor de rechten van de natuur Jessica den Outer en urban change maker Jorn Wemmenhove hun opinie en worden duurzame ondernemers en innovaties in de schijnwerpers gezet. Ook zijn er concrete handvatten en tips voor een duurzamer leven voor iedereen. “Kleine veranderingen die leuk en begrijpelijk zijn en waar je meteen, vanaf hier, mee kunt beginnen” aldus Maartje Maas.

Alles op één plek

Met de lancering van VanafHier neemt ASN Bank afscheid van het platform Voor de Wereld van Morgen en het magazine Goedgeld. Vanaf nu is alle duurzame inspiratie gebundeld op één plek te vinden. Zo wil ASN Bank duurzaamheid voor iedereen bereikbaar maken. De Wereld van Morgen werd in 2008 opgericht als inspiratieplatform en community voor duurzame ondernemers. In de jaren daarop ontwikkelde het zich tot een lifestyle platform met een jaarlijks bereik van meer dan één miljoen unieke bezoekers.

Over ASN Bank

ASN Bank investeert sinds de oprichting in 1960 in duurzame vooruitgang. Zij financiert en belegt alleen in toekomstgerichte bedrijven, sectoren en landen die handelen met respect voor mens, dier en natuur. Klanten kunnen bij ASN Bank betalen, sparen, een hypotheek of verzekering afsluiten en beleggen in de ASN Beleggingsfondsen. Ook verstrekt de bank financieringen aan projecten die passen bij haar duurzame missie. De strategie van ASN Bank is erop gericht om als digitale, duurzame bank te groeien door een sterke klantrelatie en een breed aanbod van producten en diensten.

ASN Bank maakt met BLG Wonen, RegioBank en SNS onderdeel uit van de Volksbank. Samen maken zij de missie bankieren met de menselijke maat van de Volksbank waar.

Over hoofdredacteur Maartje Maas

Maartje Maas is hoofdredacteur van VanafHier en heeft daarmee het werk waar ze vroeger van droomde. Geïnteresseerd in veel, specialist in haar eigen duurzame gezinsleven en altijd op zoek naar hoe het nét even leuker en groener kan.

Over de columnisten van VanafHier

  • Jessica den Outer heeft een achtergrond in internationaal milieurecht en werkt als onafhankelijk adviseur, schrijfster en spreekster. Ze zet zich sinds 2017 met hart en ziel in voor de rechten voor de natuur-beweging.
  • Nadine Ridder is een intersectioneel feministische schrijver, spreker en moderator. Daarnaast begeleidt ze organisaties om te transformeren naar gelijkwaardige en rechtvaardige bedrijven door middel van strategische positionering trajecten en trainingen op het gebied van Diversiteit, Gelijkwaardigheid en Inclusie (DEI).
  • Lior Steinberg helpt steden verder te kijken dan functionaliteit en een stad te ontwerpen die mensen vrolijk maakt. Steden met een menselijke maat. Als liefhebber van Jane Jacobs en overtuigd van de kracht van goede publieke ruimtes, wil hij steden beter maken door bewoners te betrekken bij het maken van plannen en samen te werken aan lokale, innovatieve interventies.
  • Jorn Wemmenhove adviseert steden over hoe ze de transitie naar inclusieve, mensgerichte steden kunnen versnellen door hun toekomst opnieuw te verbeelden en die vandaag al te laten zien.
  • Lynn Zebeda houdt zich bezig met duurzaamheid, sociaal ondernemen en systeemverandering. Ze deelt haar expertise als bestuurslid bij o.a. Fairtrade NL, MVO Nederland, de Church of Climate Change en de vorig jaar opgerichte Solar Biënnale. Ze is ook een van de co-founders van Dr. Monk, een sociaal innovatiebureau met een wereldwijd netwerk van mensen die zich inzetten voor een rechtvaardige, groene en mooie wereld.
  • Dr. Roanne van Voorst is in 2014 cum laude gepromoveerd in de toekomst-antropologie en momenteel verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Naast antropoloog en onderzoeker is ze ook voorzitter van de Dutch Future Society en auteur.
  • Piet Sprengers zet zich sinds de start van zijn carrière in voor de duurzame samenleving. Eerst als oprichter van duurzame beleggersvereniging VBDO en de laatste 15 jaar als manager duurzaamheidsstrategie en -beleid bij ASN Bank.

Delen op: