ASN Bank introduceert ASN Doelbeleggen

Den Haag • 7 september 2017

ASN Doelbeleggen is een nieuwe dienst waarmee ASN Bank klanten helpt vermogen op te bouwen. Met behulp van een handige rekentool bepaalt de belegger zelf de inleg of het doelbedrag, de looptijd en het risico. Op basis daarvan kiest hij één van de vijf duurzame mixfondsen van ASN Bank.

Mensen krijgen steeds meer eigen verantwoordelijkheid voor de opbouw van vermogen voor bijvoorbeeld pensioen, studie of startkapitaal voor een woning. Daarop speelt ASN Bank in met ASN Doelbeleggen. Deze dienst draait niet om beleggen, maar geeft klanten de handvatten om duurzaam en flexibel een pot geld op te bouwen die altijd vrij opneembaar is. Met een handige rekentool krijgt de klant inzicht in zowel de verwachte opbrengst als in het maximaal verwachte verlies – het risico – van het mixfonds dat hij kiest. Hij krijgt een signaal als de waarde van zijn mixfonds zich niet ontwikkelt volgens de verwachting.

‘ASN Doelbeleggen helpt beleggers te focussen op vermogensgroei op lange termijn. Ze kunnen hun risico’s beter inschatten en hebben de regie over hun eigen doel’, aldus Joyce van der Est, directeur ASN Bank.

De vijf ASN Duurzame Mixfondsen waaruit de klant kan kiezen, beleggen op basis van de duurzaamheidscriteria van ASN Bank. De fondsen beleggen in bedrijven en overheden die vooruit kijken en de wereld duurzamer willen maken, en tevens goede financiële resultaten en verwachtingen hebben.

Over ASN Bank

ASN Bank investeert sinds de oprichting in 1960 in duurzame vooruitgang. Zij financiert en belegt alleen in toekomstgerichte bedrijven, sectoren en landen, die handelen met respect voor mens, dier en natuur. Klanten kunnen bij ASN Bank betalen en sparen, beleggen in de ASN Beleggingsfondsen en hun vermogen laten beheren. Ook verstrekt de bank financieringen aan projecten die passen bij haar duurzame missie. ASN Bank is onderdeel van de Volksbank.

Contactpersoon pers Britt voorheen Suzy

Delen op: