Artie Ramsodit en Gijs de Bruijn nieuwe gezichten Raad van Advies ASN Bank

Den Haag • 2 mei 2024

Er treden twee nieuwe leden toe tot de Raad van Advies van ASN Bank. Artie Ramsodit en Gijs de Bruijn nemen het stokje over van Carolien Gehrels en Maarten van Huijstee.

‘We zijn zeer blij met deze nieuwe versterkingen. Artie Ramsodit brengt veel advieservaring op gebieden die relevant zijn voor de brede welvaart die wij nastreven. Gijs de Bruijn heeft veel kennis van strategie en het bouwen van merken. We zien uit naar hun frisse, nieuwe kritische blik en adviezen’, aldus Arie Koornneef, directeur ASN Bank.

Over Artie Ramsodit

Artie was eerder zeven jaar gemeenteraadslid in Haarlem. Sinds vorig jaar is ze lid van de Eerste Kamer voor de fractie GroenLinks-PvdA. Als senator zet ze zich in voor het vergroten van gelijke kansen en het versterken van de veerkracht van de samenleving. Artie is in 2010 gepromoveerd op het opmerkzaam handelen van praktijkprofessionals en heeft een brede waaier aan coach- en advieservaring (onder meer als toezichthouder in onderwijs, woningbouw- en de zorgsector).

'ASN Bank stimuleert duurzame vooruitgang door geld te beheren met respect voor mens, dier en natuur. Duurzame vooruitgang is van essentieel belang voor de toekomstige generaties. Daar lever ik als lid van de Raad van Advies graag een bijdrage aan. In het bijzonder als het gaat om het versterken van kansengelijkheid en het verbinden van de leefwereld en de systeemwereld.'

Over Gijs de Bruijn

Gijs heeft ruime ervaring als marketing strateeg. Hij werkte voor bureau Selmore waar hij ASN Bank een aantal jaren geleden hielp bij het bedenken van het fundament van de merkcampagne: Zo maakt Geld Gelukkig. Voor Gijs de Bruijn is ASN Bank dus geen onbekende. En de banksector evenmin. Hij startte midden jaren ‘90 als marketeer bij de Postbank. Momenteel is hij werkzaam als Managing Director bij Accenture Song.

Ik vind het een grote eer om zo’n mooi merk en bedrijf als ASN Bank te mogen adviseren. Tijdens de herpositionering heb ik ASN Bank leren kennen als een club optimistische mensen met een missie. Die dagelijks mooie dingen doen met geld. Oftewel ‘Zo maakt geld gelukkig’.

Wat doen deze leden ?

De Raad van Advies adviseert de directie van ASN Bank (Arie Koorneef en Stefanie Fernández van Leeuwen) gevraagd en ongevraagd over haar strategisch beleid. Hierbij toetst de raad de invulling van de duurzame missie, die is uitgewerkt in het duurzaamheidsbeleid. De directie en de raad overleggen regelmatig over activiteiten, resultaten en de duurzame koers van de bank. Met de komst van twee nieuwe leden bestaat de raad nu uit: Inge Brakman (voorzitter), Tjerk Wagenaar, Marleen Janssen Groesbeek, Werner Schouten, Artie Ramsodit en Gijs de Bruijn.

Stefanie Fernández van Leeuwen, directeur Klant & Dienstverlening ASN Bank: ‘De inspiratie en inbreng van Carolien en Maarten waren de afgelopen jaren van grote waarde. Ik wil hen hartelijk danken voor het delen van hun kennis en voor hun grote betrokkenheid bij onze duurzame missie.’

Over ASN Bank

ASN Bank investeert sinds de oprichting in 1960 in duurzame vooruitgang. Ze financiert en belegt alleen in toekomstgerichte bedrijven, sectoren en landen die handelen met respect voor mens, dier en natuur. Klanten kunnen bij ASN Bank betalen, sparen en beleggen in de ASN Beleggingsfondsen. Ook verstrekt de bank financieringen aan projecten die passen bij haar duurzame missie. ASN Bank maakt met BLG Wonen, RegioBank en SNS onderdeel uit van de Volksbank. Samen maken ze de missie ‘Bankieren met de menselijke maat’ van de Volksbank waar.

Delen op: