Veelgestelde vragen ASN Betalen & Sparen

Heb je vragen over ASN Betalen & Sparen? Misschien staat je vraag en het antwoord hier tussen:

Krijg ik nu verplicht een betaal- én spaarrekening?

Nee, je kunt binnen ASN Betalen & Sparen zowel een betaalrekening als één of meerdere spaarrekeningen gebruiken voor één vast tarief per maand. Maar je bent dat niet verplicht. Als je nu alleen spaart of alleen betaalt bij ASN Bank, bepaal je zelf of je ook een betaalrekening of spaarrekening opent. Wil je dat, dan kan dat via de knoppen op deze pagina.

Wat zit er in ASN Betalen & Sparen?

ASN Betalen & Sparen is voor iedereen van 18 jaar en ouder en bestaat uit:

 • één particuliere betaalrekening inclusief betaalpas, Apple Pay en Android mobiel betalen
 • één of meer particuliere spaarrekeningen (ASN Ideaalsparen en ASN Sparen)
 • internetbankieren in ASN Online Bankieren en de Mobiel Bankieren app
 • alle hulpmiddelen die inzicht en overzicht geven in je dagelijkse geldzaken, zoals een seintje als je salaris is gestort
 • hulp van de ASN Klantenservice.

Welke rekeningen horen bij ASN Betalen & Sparen?

Rekeningen die niet tot ASN Betalen & Sparen behoren zijn ASN Jeugdsparen, de ASN Juniorrekening en alle overige genoemde rekeningen zolang het kind nog geen 18 jaar is.

De ASN Depositorekening valt niet zelf onder ASN Betalen & Sparen, de daaraan gekoppelde rekening ASN Sparen wel. Zolang het deposito loopt, betaal je geen maandelijks tarief. Pas wanneer het laatste deposito afloopt, worden de kosten van ASN Betalen & Sparen in rekening gebracht.

Daarnaast maken beleggingsrekeningen, hypotheken en verzekeringen geen deel uit van ASN Betalen & Sparen.

Wat zijn de kosten van ASN Betalen & Sparen?

Ben je 18 jaar of ouder en heb je een ASN Bankrekening met of zonder spaarrekening(en), dan is het maandelijkse tarief € 2,20.

Ben je onder de 18 jaar, dan is jouw maandelijkse tarief € 0.

Ben je 18 jaar of ouder en heb je een ASN Jongeren- of ASN Studentenrekening, dan is jouw maandelijkse tarief € 0. Als je nog geen ASN spaarrekening hebt kun je zonder extra kosten een spaarrekening openen. Let op: als je na het openen van een ASN spaarrekening je ASN Jongeren- of ASN Studentenrekening opzegt en je spaarrekening behoudt, dan wordt je maandelijkse tarief € 2,20.

Hoeveel spaarrekeningen mag ik hebben?

Je kunt bij ASN Bank maximaal 2 spaarrekeningen openen die op jouw naam staan. Dat wil zeggen: een rekening alleen voor jezelf of een rekening samen met iemand anders. Rekeningen waarvoor je gemachtigd of wettelijk vertegenwoordiger bent, tellen niet mee voor jouzelf en hiervoor betaal je dus ook geen extra kosten. Een zakelijke spaarrekening telt ook niet mee voor het bepalen van het maximale aantal spaarrekeningen op jouw naam.

Dit maximum aantal van twee spaarrekeningen is gekoppeld aan jou als persoon en geldt niet per betaalrekening. Heb je meerdere betaalrekeningen, dan is het totaal aantal spaarrekeningen op jouw naam alsnog maximaal twee.

Heb je uit het verleden nog meer dan twee spaarrekeningen, dan vallen die natuurlijk allemaal onder ASN Betalen & Sparen. Je betaalt in dit geval het maandelijkse tarief van € 2,20, ongeacht het aantal spaarrekeningen.

Hoe worden de kosten geïncasseerd?

De kosten voor een maand worden rond de 25e van die maand geïncasseerd. Waar we de kosten van afschrijven, hangt af van jouw situatie in deze volgorde:

 • Heb je een betaalrekening, dan schrijven we de kosten van die rekening af
 • Heb je een spaarrekening die alleen op jouw naam staat, dan schrijven we de kosten van die spaarrekening af. Heb je meer dan één spaarrekening alleen op jouw naam, dan schrijven we de kosten af van de rekening met het hoogste saldo.
 • Heb je alleen een en/of spaarrekening, dan schrijven we de kosten daar vanaf.
 • Heb je ASN Ideaalsparen en ASN Sparen met gekoppeld deposito, dan schrijven we de kosten af van ASN Ideaalsparen

Je kunt niet zelf bepalen van welke rekening we de kosten afschrijven.

Mag ik rood staan op mijn spaarrekening?

Nee, op je spaarrekening mag je niet rood staan. Als we het tarief niet meer kunnen incasseren van een spaarrekening, ontvang je eenmalig een verzoek om de rekening aan te vullen. Daar heb je één maand de tijd voor. Doe je dat niet binnen een maand, dan heffen we de rekening op.

Openen of opzeggen

Productoverview - basisbankieren - openen spaarrekening

Spaarrekening openen

Sparen met ASN Bank is sparen met oog voor mens, dier en natuur. Zo zet jij geld opzij voor later en werkt je geld ondertussen aan een betere wereld.

Openen

Productoverview - Basisbankieren - betaalrekening openen

Betaalrekening openen

Betalen met ASN Bank is makkelijk. Je krijgt hulp bij het overstappen. En met de handige app voor mobiel bankieren regel je eenvoudig en snel je bankzaken.

Openen

Productoverview - Basisbankieren - opzeggen

Opzeggen

Wil je je rekening opzeggen? Dat vinden we natuurlijk jammer! Als je op de onderstaande button klikt, vragen we je daarna om in te loggen.

Opzeggen

  ,
  waarmee kunnen we je helpen?