Gespreid Betalen met je creditcard

Wanneer je een aankoop doet met je ASN Creditcard, betaal je je rekening achteraf. Je krijgt maandelijks een online rekeningoverzicht van je uitgaven met de ASN Creditcard. Je betaalt deze rekening in één keer.

In één keer betalen

Wanneer je uitgaven doet met je ASN Creditcard, betaal je het openstaande saldo binnen drie weken na ontvangst van je maandelijkse rekeningoverzicht. Doe je dat niet, dan wordt je creditcard tijdelijk geblokkeerd door ICS. Eén werkdag na betaling van je openstaande saldo, wordt je creditcard weer gedeblokkeerd. Je betaalt geen rente over je uitgaven als je op tijd betaalt.

ICS stopt met Gespreid Betalen

Vanaf 1 oktober 2024 stopt ICS met de mogelijkheid om je openstaande bedrag gespreid terug te betalen. Heb je een ASN Creditcard met gespreid betalen? Dan ontvang je een bericht van ICS waarin wordt uitgelegd wat er verandert.

Verantwoord gebruik

De Gespreid Betalen Faciliteit is geschikt voor relatief kleine aankopen die je binnen een paar maanden aflost. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van vliegtickets of de aankoop van een nieuwe laptop of wasmachine. Voor grote aankopen, zoals een verbouwing of de aanschaf van een auto of caravan, is deze faciliteit niet bedoeld.

Kosten Gespreid Betalen

Met de Gespreid Betalen Faciliteit betaal je je creditcardrekening in termijnen. Je betaalt maandelijks met een minimum van € 20,-:

  • 2,5% van je bestedingslimiet, als je gespreid betalen hebt aangevraagd tussen 29 oktober 2019 en 1 april 2021.
  • 2,5% van je openstaande saldo als je gespreid betalen voor 29 oktober 2019 hebt aangevraagd.

Heb je gespreid betalen na 24 september 2020 aangevraagd? Dan kun je maximaal 4 jaar lang je card gebruiken. Na 4 jaar kun je de creditcard met gespreid betalen niet meer gebruiken. Heb je dan nog niet alles terugbetaald? Dan los je het bedrag dat openstaat nog af.

Daarnaast betaal je rente over je openstaande saldo. Deze rente is variabel en kan dus veranderen. In onderstaand rekenvoorbeeld zie je de kosten van Gespreid Betalen met je ASN Creditcard.

Totale kredietbedrag Maandbedrag Variabele debetrentevoet Jaarlijkse kosten creditcard Jaarlijks kostenpercentage (JKP) Theoretische looptijd in maanden Totaalprijs van het krediet
€ 500 € 25,00 10% € 26 14,06% 54 € 1.326,00
€ 1.000 € 37,50 10% € 26 12,97% 52 € 1.930,00
€ 2.500 € 62,50 10% € 26 11,71% 51 € 3.138,00

Uitleg berekening kosten Gespreid Betalen Creditcard

Wil je weten hoe de kosten van gespreid betalen in de tabel precies worden berekend? Dat lees je aan de hand van de begrippen in de tabel. Klik op een van onderstaande begrippen voor meer uitleg.

Meer informatie

Algemene Voorwaarden Gespreid Betalen Faciliteit

,
waarmee kunnen we je helpen?