ASN Bank - Voor de wereld van morgen

ASN Bank en klimaat

De uitstoot van broeikasgassen, waaronder CO2, veroorzaakt de huidige, snelle opwarming van de aarde. Wij vinden het belangrijk er maximaal aan bij te dragen dat die uitstoot vermindert – voor een leefbare wereld voor ons en volgende generaties.

Wat wij doen

Alle bedrijven en projecten waarin we beleggen of die we financieren, toetsen wij op hun positieve bijdrage aan het klimaat. We financieren duurzame energie en energiebesparing. En we beperken de CO2-uitstoot waarvoor onze financieringen en beleggingen verantwoordelijk zijn. Daarvoor hebben we als eerste in de wereld onszelf een ambitieus langetermijndoel gesteld: al onze financieringen en beleggingen moeten in 2030 volledig netto klimaatneutraal zijn. Daarmee zullen ook je spaargeld en beleggingen bij ASN Bank in 2030 helemaal klimaatneutraal zijn. We hopen dat andere financiële instellingen ons volgen.

Meer over klimaatneutraal in 2030, inclusief een infographic en een korte film.

Een leefbare toekomst

Wij bankieren voor een leefbare toekomst. Samen met onze klanten geven wij het goede voorbeeld en stimuleren wij anderen hetzelfde te doen. Zo dragen je spaargeld en beleggingen bij aan het tegengaan van klimaatverandering.

Lees hoe wij ondernemingen en landen beoordelen als het gaat om klimaat.


© 2017 ASN Bank    |    Disclaimer    |    Privacy    |    Voorwaarden    |    Dienstenwijzer    |    Sitemap