Moyee Coffee: radicaal eerlijke koffie

De koffiemarkt radicaal beter maken, dat is de missie van Moyee Coffee. Sinds 2013 produceert Moyee fairchain coffee. Niet alleen krijgen de boeren een eerlijke prijs voor hun koffiebonen, ook wordt de koffie gebrand en verpakt in het land van herkomst. Zo blijft de waarde van de koffie achter in het land van herkomst.
1413x bekeken

De koffiemarkt radicaal beter maken, dat is sinds 2013 de missie van Moyee Coffee. Dat stopt niet bij het betalen van een eerlijke prijs. Door de koffie te branden en verpakken in het land van herkomst, blijft de waarde die hiermee wordt gecreëerd in de lokale economie. In 2015 opende Moyee een koffiebranderij in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba, waar al vele duizenden kilo’s eerlijke koffie geproduceerd zijn.

‘Wij geloven heilig in de kracht van eerlijke handel’, aldus Guido van Staveren van Dijk. ‘De route naar een radicaal eerlijke koffieketen gaat over samen waarde creëren en deze eerlijk delen met alle betrokkenen.’

Lease een koffiezetapparaat en abonneer je op Moyee!

Goede ideeën beginnen vaak met een kopje koffie. Moyee coffee besloot daarom een samenwerking aan te gaan met leasewebsite Bundles. Voor €0,35 per keer zet je al een (h)eerlijk kopje Moyee koffie. De Fairchain koffie krijg je automatisch door de brievenbus en het steengoede lease-apparaat laat de bonen perfect tot hun recht komen.

Ontmoet een koffieboer

Wil je de koffieboeren ontmoeten die jouw kopje zwart goud hebben geproduceerd? Op Moyeecoffee.com vind je de persoonlijke verhalen van boeren die voor Moyee produceren. Zoals Terefe Adego, die zijn goede oogst geheel aan zijn vrouw toeschrijft. En de krasse zestiger Zewde Shimbie, die graag nieuwe kennis opdoet om zijn productie te verbeteren.

ASN Bank-community helpt Moyee groeien!

Moyee Coffee is onderdeel van Voor de Wereld van Morgen, de community van ASN Bank voor duurzame ondernemers. Voor de Wereld van Morgen steunt Moyee bij de verdere groei. Zo was Moyee de eerste onderneming die in 2017 ging crowdfunden met hulp van ASN Bank. En met groot succes! Binnen 48 uur haalde Moyee het streefbedrag van 250.000 euro op. Dankzij 288 funders kan Moyee Coffee verder groeien en een volgende stap zetten op weg naar een eerlijke koffiehandel.

Delen op:

Dit vind je misschien ook interessant