Google maakt ons leven makkelijk maar neemt het niet zo nauw met onze privacy. Dit blijkt ook uit het grote aantal rechtszaken wereldwijd. Het bedrijf is afgekeurd omdat Alphabet, het in 2015 opgerichte moederbedrijf van Google, en de talrijke Google-dochters geen overkoepelend privacybeleid hanteren.

Google heeft ook geen overkoepelend mensenrechtenbeleid en geen verwijzing naar bijvoorbeeld de Universele rechten van de mens of naar het duurzame, maatschappelijke manifest van de Verenigde Naties. Daarnaast heeft Google niet vastgelegd dat de werknemers lid mogen zijn van een vakbond of zich binnen een vestiging kunnen organiseren.

Tot slot draagt Google structureel te weinig winstbelasting af. Het bedrijf ontweek belastingheffing door handig gebruik te maken van belastingverdragen tussen de VS, Nederland en Ierland. Alles bij elkaar genomen hebben we Google daarom afgekeurd als duurzame belegging.

Google heeft wel een goed klimaatbeleid. Google heeft als doel om uiterlijk in 2030 helemaal geen CO₂ meer uit te stoten. Dit betekent dat de kantoren en datacenters in de toekomst alleen nog gebruik maken van hernieuwbare energie. Voor alle 19 datacenters in de wereld bedraagt het energieverbruik bij elkaar 2,6 gigawatt.

Terug naar het spel