5 financiële tips voor je vakantie

De vakantie staat voor de deur. Tijd voor jezelf en de wereld om je heen. Misschien ga je wel een mooie reis maken. Maar hoe zit het met je geld in het buitenland? Kun je geld opnemen tijdens die verre reis buiten Europa? Kun je pinnen met je creditcard? En wat moet je doen bij diefstal? Wij maakten alvast een financiële checklist zodat je straks zorgeloos kunt genieten.

Tip 1: Neem een extra betaalmiddel mee

Het klinkt logisch, maar neem voor de zekerheid naast je gewone betaalpas nog een extra betaalmiddel mee. Bijvoorbeeld een ASN Creditcard waar je ook geld mee kunt opnemen. Mocht je je pas per ongeluk verliezen, dan sta je niet met lege handen.

Tip 2: Stel je betaalpas in voor gebruik buiten Europa

Ga je een verre reis maken buiten Europa? Schakel het gebruik van je ASN Wereldpas buiten Europa dan in. Die staat namelijk standaard op 'uit'. Je regelt het makkelijk zelf in de app ASN Mobiel Bankieren of ASN Online Bankieren.

Tip 3: Gebruik de app ASN Mobiel Bankieren

Je bent dan wel op vakantie, maar soms wil je toch even je saldo bekijken of iets overmaken. Dat kan makkelijk en veilig met de app ASN Mobiel Bankieren. Geld overmaken gaat simpel met je mobiele pincode, je ASN Digipas of je vingerafdruk. Vergeet niet om voor de zekerheid toch even je ASN Digipas in te pakken.

Gebruik beveiligde WiFi

Gebruik liever geen ‘open’ draadloos netwerk (WiFi), bijvoorbeeld in een café of winkel. Mogelijk is de WiFi hier niet goed beveiligd. Maak alleen verbinding met (draadloze) netwerken die met een wachtwoord zijn beveiligd. Meer over veilig mobiel bankieren.

Tip 4: Check de kosten van betalen en geld opnemen in jouw vakantieland

De kosten voor betalen en geld opnemen zijn niet overal ter wereld gelijk. Betalen met je ASN Wereldpas in eurolanden is gratis, maar soms brengt de bank in het buitenland kosten in rekening als je geld opneemt. Dit zie je dan in het scherm van de geldautomaat. In de rest van de wereld kost geld opnemen € 4 per transactie. Betalen met je ASN Wereldpas in niet-eurolanden kost € 0,30. Lees meer over betalen in het buitenland en hoeveel u kunt opnemen en wat de kosten zijn.

Tip 5: Noteer de nummers voor verlies of diefstal van je pas

ASN Wereldpas
Als je je ASN Wereldpas pas kwijt bent, neem je direct contact op met de ASN Klantenservice. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het is niet mogelijk een ASN Wereldpas die je als gestolen of vermist hebt opgegeven, te deblokkeren.
Vanuit Nederland bel je naar: 070 – 35 69 335
Vanuit het buitenland naar: +31 (0)70 35 69 335

ASN Creditcard
Is je ASN Creditcard kwijt of gestolen? Bel dan direct International Card Services (ICS). Je card wordt dan onmiddellijk geblokkeerd. ICS is ook 24 uur per dag te bereiken:
Vanuit Nederland: 020 – 660 06 11
Vanuit het buitenland: +31 (0)20 660 06 11

Handig om te weten: betalen steeds makkelijker

Bij steeds meer parkeerautomaten, parkeergarages en tolwegen kun je betalen zonder je pincode in te toetsen. Dit geldt in Nederland en in het buitenland.

Wat wordt jouw droombestemming?

Rest alleen de vraag nog waar je naartoe gaat. We hebben een aantal CO2-vriendelijke droombestemmingen voor je op een rij gezet waarvoor je niet naar de andere kant van de wereld hoeft.

    Delen op:

    Dit vind je misschien ook interessant: