5 financiële tips voor je vakantie

Je gaat binnenkort op vakantie. Misschien goed om een moment stil te staan bij de manier waarop je in het buitenland gaat betalen. Kun je geld opnemen tijdens die verre reis buiten Europa? Kun je pinnen met je creditcard of kies je voor Apple Pay? En wat moet je doen bij diefstal? Wij maakten alvast een financiële checklist zodat je straks zorgeloos kunt genieten.
37726x bekeken

Tip 1: Neem een extra betaalmiddel mee

Het klinkt logisch, maar denk ook na over een extra betaalmiddel: een ASN Creditcard of betalen met je mobiele telefoon. Heb je een iPhone? Koppel deze dan met Apple Pay aan je betaalpas. Heb je een Android-telefoon? Gebruik dan ASN Mobiel Betalen.

Tip 2: Stel je betaalpas in voor gebruik buiten Europa

Ga je een verre reis maken buiten Europa? Schakel het gebruik van je ASN Betaalpas buiten Europa dan in. Die staat namelijk standaard op 'uit'. Je regelt het makkelijk zelf in de app of door in te loggen op onze website. Let op: Apple Pay werkt in combinatie met je ASN Betaalpas niet buiten Europa.

Tip 3: Gebruik onze apps

Je bent dan wel op vakantie, maar soms wil je toch even je saldo bekijken of een bedrag overboeken. Dat kan makkelijk en veilig met de app ASN Mobiel Bankieren. Geld overboeken gaat simpel met je mobiele pincode of je vingerafdruk. Heb je een Android-telefoon en wil je met je telefoon kunnen betalen? Dan is onze app ASN Mobiel Betalen interessant.

Gebruik beveiligde WiFi

Gebruik liever geen ‘open’ draadloos netwerk (WiFi), bijvoorbeeld in een café of winkel. Mogelijk is de WiFi hier niet goed beveiligd. Maak alleen verbinding met (draadloze) netwerken die met een wachtwoord zijn beveiligd. Meer over veilig mobiel bankieren.

Tip 4: Check de kosten van betalen en geld opnemen in jouw vakantieland

Als je in het buitenland contant geld opneemt met je betaalpas bij een geldautomaat dan kunnen er kosten verbonden zijn aan het gebruik van die automaat. Ook binnen Europa. ASN Bank heeft geen invloed op deze kosten. Op het scherm van de automaat of op de automaat zelf zie je hoe hoog deze kosten zijn. Deze kosten vind je terug in je transactie overzicht met de omschrijving ‘Kosten geldopname’.

Lees wat je kwijt bent aan kosten als je geld opneemt met je betaalpas of als je betaalt met je betaalpas in landen met een andere valuta dan de euro.

Tip 5: Noteer de nummers voor verlies of diefstal van je pas

ASN Wereldpas
Als je je ASN Wereldpas pas kwijt bent, neem je direct contact op met de ASN Klantenservice. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het is niet mogelijk een ASN Wereldpas die je als gestolen of vermist hebt opgegeven, te deblokkeren.
Vanuit Nederland bel je naar: 070 – 35 69 335
Vanuit het buitenland naar: +31 (0)70 35 69 335

ASN Creditcard
Is je ASN Creditcard kwijt of gestolen? Bel dan direct International Card Services (ICS). Je card wordt dan onmiddellijk geblokkeerd. ICS is ook 24 uur per dag te bereiken:
Vanuit Nederland: 020 – 660 06 11
Vanuit het buitenland: +31 (0)20 660 06 11

Wat wordt jouw droombestemming?

Heb je je reisdoel nog niet scherp of twijfel je over auto, trein of vliegtuig? Start je reis VanafHier!

    Delen op:

    Dit vind je misschien ook interessant: