Drie voordelen van duurzaam herstellen

Je schade duurzaam laten herstellen heeft veel voordelen. Herstellen gaat vaak sneller dan vervangen, je hoeft minder zelf te regelen en je hoeft geen geld voor te schieten. Bovendien is duurzaam herstellen een stuk beter voor de wereld.

1. Herstellen is vaak sneller: geen lange levertijden

Elk schadegeval wordt apart bekeken en hierna wordt beoordeeld wat de beste oplossing is. Is herstellen mogelijk en wil je dat ook? Dan wordt je schade zo snel mogelijk hersteld door een bedrijf uit het schadenetwerk van a.s.r. Alle bedrijven in dit netwerk hebben het keurmerk GroenGedaan! Het voordeel van herstellen is dat je niet hoeft te wachten tot een aannemer bij jou in de buurt tijd heeft én je hebt geen last van lange levertijden van nieuwe spullen.

Het keurmerk GroenGedaan!

De bedrijven uit het schadenetwerk van a.s.r. hebben allemaal het GroenGedaan! keurmerk. Een bedrijf met dit keurmerk repareert en herstelt op een milieuvriendelijke manier. Zelf merk je daar niks van, want de reparatie duurt niet langer, is niet duurder en is van hoge kwaliteit.

Bekijk de lijst met duurzame herstelbedrijven

Bekijk de duurzame verzekeringen via ASN Bank

Wij vinden dat duurzaam verzekeren de nieuwe standaard moet worden. Dat houdt in dat naast de optie om te vervangen, er ook wordt gekeken of je spullen hersteld kunnen worden.

Lees meer

2. Je hoeft minder te regelen

Wanneer je ervoor kiest om schade zelf te laten repareren of vernieuwen, komt daar vaak een hoop regelwerk bij kijken. Je moet op zoek naar een aannemer, contact onderhouden met de verzekeraar, de plek rondom de schade ontruimen en de kosten voorschieten.

Wanneer je ervoor kiest om je schade te laten herstellen via het schadenetwerk van a.s.r., wordt er regelwerk uit handen genomen. Een aannemer zoeken is niet nodig want de schade wordt hersteld door een bedrijf uit het schadenetwerk. Daarnaast wordt de hersteller rechtstreeks betaald en ben je ervan verzekerd dat de kwaliteit van de hersteller wordt gecheckt .

3. Herstellen is duurzamer dan vervangen

Vervangen heeft meer negatieve impact op het klimaat dan herstellen. Met herstellen bespaar je CO2-uitstoot. Bedrijven met het GroenGedaan! keurmerk repareren en herstellen op een milieuvriendelijke manier. Daarbij kun je denken aan:

  • Gebruik van milieuvriendelijke materialen
  • Minder energieverbruik
  • Waar mogelijk hergebruik van materialen (recycling)
  • De juiste verwerking van afval

CO2-uitstoot: vervangen vs. herstellen

Met herstellen bespaar je CO2-uitstoot. Kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden.
(Bron: Rapport ‘Vervangen versus repareren na schade’ van CE Delft)

Hoe schakel ik een duurzaam herstelbedrijf in?

Als je je schade meldt bij a.s.r., kun je aangeven dat je dit door een duurzaam herstelbedrijf van a.s.r. wil laten herstellen. Elk schadegeval wordt apart beoordeeld en daarbij wordt bekeken wat de beste oplossing is.  

Lees meer over verzekeren

Meer lezen over duurzaam verzekeren via ASN Bank? Lees dan verder over:

,
waarmee kunnen we je helpen?