Met je bankpas betalen in het OV

Reis je soms met de trein, metro of bus? En vind je het lastig om een kaartje te kopen of ben je vergeten waar je OV-chipkaart ligt? Voor jou is OVpay handig.

Je treinreis betalen met je betaalpas

De ASN Betaalpas kun je gebruiken om in en uit te checken op de NS-stations waar het OVpay logo zichtbaar is. Let op! Heb je een NS-Business Card dan blijf je die gewoon gebruiken. Het is op dit moment nog niet mogelijk om dit product aan je ASN Betaalpas te koppelen. Ook is het in- en uitchecken met je contactloze betaalpas op je mobiel op dit moment alleen mogelijk voor reizigers die zonder korting of abonnement reizen.

Later wordt het ook voor studenten, zakelijke reizigers en iedereen met een openbaar vervoer-abonnement mogelijk om in en uit te checken met de ASN Betaalpas.

Hoe werkt inchecken & uitchecken met bankpas?

Op alle treinstations in Nederland staan bij de in- en uitgang tegenwoordig toegangspoortjes. Door je ASN Betaalpas, je contactloze betaalpas op je mobiel of je ASN Creditcard tegen de kaartlezer aan te houden gaat het poortje open en ben je ingecheckt. Na je reis check je op dezelfde manier met dezelfde kaart uit.

Let op! Maak je gebruik van Apple Pay? Dan moet je Express-ov-kaart op je iPhone aanzetten. Dit doe je bij Instellingen -> Wallet en Apple Pay -> Express-ov-kaart.

Hoe werkt het betalen?

Stel: je checkt in op het Centraal Station in Utrecht en je checkt uit op het Centraal Station van Den Bosch. Ga je dezelfde dag weer terug dan schrijft de NS een dag later de prijs van een retour Utrecht – Den Bosch (circa € 20) van je ASN Betaalrekening af. De prijs voor je reis is gelijk aan reizen met je OV-chipkaart zonder korting of abonnement. Je herkent de betaling aan het referentienummer dat begint met NLOV.

Ook de bus betalen met je bankpas

Reis je een enkele keer met de bus? Kijk dan op deze kaart van Nederland of het busbedrijf uit jouw regio al met OVpay werkt. Als het antwoord ja is dan kun je met je ASN Betaalpas in de bus in- en uitchecken.

Meer weten?

Naast ASN Bank werken de bankpassen van SNS, RegioBank, Bunq, Rabo, ABN Amro en ING ook met OVPay. Ben je vergeten uit te checken of heb je een andere vraag? Bijvoorbeeld op welk NS station je al kunt inchecken. Ga naar OVpay.nl.

        ,
        waarmee kunnen we je helpen?