Betaal- of spaarrekening opheffen of opzeggen

Je hebt altijd de mogelijkheid om rekening(en) op te heffen. Natuurlijk vinden we dat heel jammer, maar je regelt het eenvoudig. Heb je een ASN Bankrekening, ASN Jongerenrekening, ASN Studentenrekening, ASN Ideaalsparen of ASN Sparen? Of ben je wettelijk vertegenwoordiger op een ASN Juniorrekening? Dan kan je deze rekeningen makkelijk online opheffen. Voor andere rekeningen kan dat per pdf-formulier of door contact op te nemen met de klantenservice.

Dit is goed om te weten voordat je jouw rekening opheft:

  • Om een rekening op te heffen, mag het saldo niet hoger zijn dan € 10,-.
  • Download vóór het opheffen je bij- en afschrijvingen in ASN Online Bankieren. Je hebt ze misschien nog nodig.
  • Je betaalrekening opheffen kan niet als er nog periodieke overboekingen of incasso's zijn ingepland. Verwijder eerst de ingeplande overboekingen en incasso's van de rekening en ga daarna verder. Ingeplande overboekingen en incasso's kun je verwijderen via ASN Online Bankieren of in de app. Om een toekomstige (periodieke) incasso van je betaalrekening te verwijderen moet je contact op nemen met de leverancier of organisatie die op jouw rekening incasseert.
  • Heb je aan je betaalrekening een ASN Creditcard van ICS gekoppeld? Zeg dan eerst je ASN Creditcard bij ICS op door in te loggen op 'Mijn ICS'. Heb je nog een andere betaalrekening bij ASN? Dan kun je je ASN Creditcard door ICS ook aan deze rekening laten koppelen. Meer informatie daarover vind je op de website van ICS

Hoe zeg ik mijn betaal- en/of spaarrekening op?

Via ASN Online Bankieren

Goed om te weten: een rekening opzeggen via de ASN-app is helaas nog niet mogelijk.

Log in om rekening op te heffen

Via het online formulier Rekening opheffen

Kan je niet inloggen of weet je jouw inlog niet meer? Gebruik dat het online formulier Rekening opheffen. Wij vragen je om een aantal gegevens in te vullen en een legitimatiebewijs te uploaden.

Opzeggen via het online formulier

Via de klantenservice

Het is ook mogelijk om telefonisch je rekening op te zeggen. Neem hiervoor contact op met de ASN klantenservice via 070 - 35 69 335, bereikbaar tussen 8.00 en 18.00 uur.


Opheffen ASN Beleggingsrekening, ASN Jeugdsparen of ASN Depositosparen

  • Voor ASN Jeugdsparen en ASN Depositosparen gelden bijzondere voorwaarden. Wil je deze producten opzeggen? Neem dan contact op met de klantenservice.

, waarmee kunnen we je helpen?