Veilig online bankieren

Met ASN Online Bankieren kun je veilig online jouw bankzaken regelen op je computer of tablet. Verklein risico's door altijd belangrijke kenmerken te controleren. Let bijvoorbeeld op de aanwezigheid van een beveiligde verbinding en het internetadres.

Goed om te weten


ASN Bank vraagt nooit om je codes, ASN Digipas, ASN betaalpas of ASN Creditcard. Niet aan de telefoon, niet in een e-mail of SMS en niet in een brief.

Controleer de beveiligde verbinding

Controleer voordat je gaat online bankieren of:

  • Je verbinding hebt met een (draadloos) netwerk dat je kent, vertrouwt en dat beveiligd is met WPA-2.
  • Gebruik geen openbare wifispots.
  • Alle geopende tabbladen gesloten zijn als je ASN Online Bankieren opent.
  • Het internetadres begint met https://www.asnbank.nl/.
  • Er een hangslotje in de browser staat en de adresbalk groen is of groene letters bevat.
  • Het certificaat echt is en verleend is aan ASN Bank (de Volksbank N.V.)

Klopt het niet? Stop met ASN Online Bankieren

Zie je geen ASN Bank (de Volksbank N.V.) in de adresbalk staan, kleurt de adresbalk rood of krijg je een browser foutmelding? Dan is de verbinding niet veilig. Stop met ASN Online Bankieren en installeer de laatste versie van je browser en je besturingssysteem. Blijven de problemen aanhouden? Neem dan contact op met de ASN Klantenservice via 070 - 35 69 335. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur.

Uitloggen

Log altijd uit na het online bankieren en sluit je browser. De verbinding met ASN Bank is dan meteen verbroken. Log je niet uit? Dan kunnen anderen je gegevens in ASN Online Bankieren zien als ze jouw computer gebruiken. Doe je dit niet, dan word je na 10 minuten alsnog vanzelf uitgelogd.

Betalen met iDEAL

Je kunt online aankopen snel en veilig afrekenen met iDEAL. Je bevestigt de betaling met je ASN Digipas. Het bedrag wordt dan meteen van je rekening afgeschreven. Betalen via iDEAL is net zo veilig als ASN Online Bankieren.
Lees over veilig iDEAL en andere ASN-diensten

Gebruik van de ASN Digipas

Wanneer je de ASN Digipas gebruikt ga dan altijd na of het controlegetal op het scherm van je computer of tablet klopt. Dat controleer je zo:

  • Inloggen ASN Online Bankieren Zakelijk, iDEAL, iDIN en Digitaal Incassomachtigen: het controlegetal dat wordt getoond als je inlogt moet altijd met een 0 beginnen.
  • Overboeken of bevestigen: het controlegetal bij verzenden (betaal)opdracht of mag nooit met een 0 beginnen. De 0 is alleen om in te loggen bij ASN Online Bankieren Zakelijk, iDEAL, iDIN en Digitaal Incassomachtigen.

Klopt het controlegetal niet? Bel de ASN Klantenservice direct via 070 - 35 69 355. Buiten kantooruren krijg je een bandje te horen. Luister naar de instructies op het bandje om door te worden verbonden met een security medewerker.


Dit kun je zelf doen om veilig te bankieren

Veilig bankieren doen we samen. Lees wat je kunt doen om veilig te bankieren:

, waarmee kunnen we je helpen?