Inlogmiddelen en ondertekenen

Het is wel zo’n veilig idee: alleen jij hebt online toegang tot je (bank)gegevens. Welk inlogmiddel je gebruikt om in te loggen, een opdracht te ondertekenen of de app mee registreert, is afhankelijk van welke rekening(en) je bij ASN Bank hebt.


Verschillende soorten inlogmiddelen


Welk inlogmiddel je gebruikt is afhankelijk van de soort rekening die je opent en welke rol je op een rekening hebt. Daarin maken we een onderscheid in klanten met een betaalrekening en klanten met een spaar- en/of beleggingsrekening. Heb je beide? Dan gebruik je altijd het inlogmiddel van een betaalklant.


Toegangsnaam en Wachtwoord

Met een Toegangsnaam en Wachtwoord heb je als spaar- en beleggingsklant online toegang tot je rekeningen en kun je de app registreren. De rekeninghouder van een ASN Juniorrekening ontvangt van ons ook een Toegangsnaam en Wachtwoord. Open je ook een betaalrekening? Dan komen je Toegangsnaam en Wachtwoord te vervallen.

Toegangsnaam en/of Wachtwoord vergeten

Browsercode

Met een zelfgekozen browsercode kun je als betaalklant inloggen en ondertekenen in ASN Online Bankieren. Deze mogelijkheid is extra handig als je geen mobiele telefoon hebt of geen gebruik wilt maken van de app. De persoonlijke code gebruik je alleen op het apparaat en met de browser waarmee je de browsercode aanmeldt. Om de veiligheid te garanderen bevestig je de nieuwe browsercode met een van je andere inlogmiddelen, je betaalpas of via NAWG.

Goed om te weten
: vanwege veiligheid kun je maximaal 4 mobiele apps en/of browsers registreren.
De browsercode gebruikt een cookie om je browser te herkennen. Als je de geschiedenis van de browser met alle cookies wist, wis je daarmee ook de browsercode. We raden je dan aan de browser opnieuw aan te melden. Als de privé modus (incognito) aan staat kun je geen browsercode aanmaken.

Meer over inloggen met browsercode op onze informatiepagina

QR-code (via de app)

Als je de App ASN Mobiel Bankieren op een telefoon of tablet gebruikt kun je ook inloggen en ondertekenen met een QR-code. Heb je zowel een particuliere als zakelijke ASN-betaalrekening? Dan gebruik je de QR-code scanner die je vindt op de inlogpagina van je zakelijke of particuliere App.

Goed om te weten
: vanwege veiligheid kun je maximaal 4 mobiele apps en/of browsers registreren.

Meer over inloggen en ondertekenen met QR-code
Meer over het registeren en aanmelden van de app

ASN Digipas

ASN Digipas verloren of gestolen? Dan is het nodig dat we deze blokkeren. Neem direct (of als we gesloten zijn de eerstvolgende werkdag) contact op met de ASN Klantenservice.

Nieuwe digipas aanvragen niet meer mogelijk
De digipas wordt vervangen door de app ASN Mobiel Bankieren en de browsercode. Daarmee kun je veilig inloggen en opdrachten ondertekenen. Aanmelden in de app kan makkelijk, snel en veilig met je betaalpas of persoonsgegevens. Beter voor het milieu en sneller geregeld!

Oude digipas terugsturen
Is je ASN Digipas kapot, gedeactiveerd of is de batterij leeg? Je kunt je oude digipas in een envelop terugsturen naar: ASN Bank | Antwoordnummer 1188 | 2501 WB Den Haag. Geen postzegel nodig.

Inloggen in de app met pincode, vingerafdruk of Face ID

Als je de App Mobiel Bankieren installeert en registreert, doorloop je enkele stappen. Je start met het kiezen van een 5-cijferige mobiele pincode. Indien gewenst stel je je vingerafdruk en/of gezichtsherkenning in. Met de pincode, vingerafdruk of Face ID kan je voortaan de app gebruiken.

Goed om te weten: vanwege veiligheid kun je maximaal 4 mobiele apps en/of browsers registreren.


Online inzicht in je inlogmiddelen

Binnen online bankieren vind je een overzicht van alle inlog- en ondertekenmiddelen die geregistreerd staan op jouw naam. We raden je aan oude inlogmiddelen die niet meer gebruikt te verwijderen. Dat kan via:

  • ASN Online Bankieren via ‘Instellingen’ > ‘Veiligheid en toegang’ > ‘Inlogmiddelen’.

  • ASN Mobiel Bankieren via ‘Instellingen’ > ‘Inloggen en limieten’ > ‘Inlogmiddelen’.

Hoeveel kan ik per dag overboeken?

Wil je weten hoeveel je dagelijks maximaal kunt overboeken? En wat het verschil is tussen een overboeking die je ondertekent met een QR-code, mobiele pincode of een digipas? Of tot welk bedrag je dagelijks maximaal kan overboeken? Op deze pagina lees je meer over de limieten die gelden bij overboeken.

,
waarmee kunnen we je helpen?