Regels bouwdepot declaratie

Regels belastingdienst

U bent zelf verantwoordelijk voor uw belastingaangifte. De belastingdienst kan u altijd vragen om te bewijzen waar u het bouwdepot voor gebruikt hebt. Bewaar daarom alle rekeningen en bonnen die te maken hebben met de verbouwing. Wij controleren niet of uw declaratie voldoet aan de fiscale eisen voor renteaftrek. Meer informatie vindt u op de website van de Belastingdienst.

Regels ASN Bank

Met deze regels kunnen wij uw bouwdepotdeclaratie sneller afhandelen en u beter beschermen tegen misbruik door derden. Als uw bouwdepotdeclaratie niet aan de regels voldoet, krijgt u hem retour. Er volgt dan geen uitbetaling. Heeft u vragen over deze regels? Neem dan contact op met uw adviseur.

 1. De (ver)bouwwerkzaamheden moet de kwaliteit van uw woning verbeteren. De verbetering* moet gelijk zijn aan het taxatierapport of wat er in de verbouwingsspecificatie staat.
 2. Is de factuur nog niet betaald? Dan handelt u als volgt:
  - Stuur een kopie van de getekende factuur mee.
  - We betalen uit op het IBAN-nummer dat op de factuur staat.
  - Uitbetaling van buitenlandse facturen zijn toegestaan onder de volgende voorwaarden:

  1. De facturen moeten in het Nederlands, Engels of Duits zijn opgesteld.
  2. Het factuurbedrag moet in euro's zijn vermeld.
  3. Het geld wordt overgemaakt naar het IBAN nummer van de leverancier
  4. De facturen voldoen aan de vormeisen die wij aan een nota stellen waarbij KvK nummer en BTW een buitenlandse equivalent mogen zijn.
 3. Heeft u het bedrag zelf voorgeschoten? Dan handelt u als volgt: - Stuur een kopie bon of factuur op naam incl. het betaalbewijs (bankafschrift of kassabon) mee. - We betalen uit op de betaalrekening welke gekoppeld is aan uw ASN Hypotheek.
 4. Het totaal van de factuurbedragen moet per bouwdepotdeclaratie minimaal € 250 zijn.
 5. U kunt alleen een vooruitbetaling of aanbetaling doen vanuit uw bouwdepot als u daarvoor een factuur heeft.
 6. De factuur(datum) of de datum van de kassabon mag niet ouder dan zes maanden zijn. Heeft u een NHG hypotheek? Dan mag de datum van de factuur niet ouder zijn dan de offertedatum van de aanvraag.

* Met kwaliteitsverbetering bedoelen we het herstel van achterstallig onderhoud en verbetering en/of uitbreiding van de woning. Belangrijk is dat het herstel of de verbetering deel uitmaken van de woning. Of niet van de woning gescheiden kunnen worden zonder dat de woning beschadigd wordt.

Voorbeelden van kwaliteitsverbetering

Inbouwapparatuur in de keuken, schilderwerk aan de binnen- en buitenkant van de woning, isolatiematerialen, (onderdelen van) de verwarmingsinstallatie, dubbel glas, zonwering en luiken aan de buitenkant van de woning, plavuizen, tuinaanleg of de kosten van gehuurd gereedschap.

Geen kwaliteitsverbetering: zonwering aan de binnenkant van de woning, laminaat, gordijnen, wasmachines, banken of andere inrichting van uw huis.